Kidskunstlab

Er komt weer Kidskunstlaboratorium in OCCII in 2017!

In korte workshopseries van 4 tot 6 weken ga je aan de slag met kunstenaars om je eigen optreden of tentoonstelling voor te bereiden.
De groepjes zijn klein ( tot 10 kids), waardoor er aandacht kan zijn voor je eigen ideeen! Aan het einde van de serie, nodig je jouw publiek uit voor je feestelijke optreden of expo/presentatie in de grote zaal.
De workshops zijn op woensdagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bovenruimte en tuin van OCCII.  De kosten zijn 5 euro per keer (met stadspas 3 euro), je betaalt voor de hele serie op de eerste woensdag.

Meld je nu vast aan ivm beperkt aantal plekjes!

We hebben weer een hartstikke leuk programma:

woensdag 20 september – START KIDSKUNSTLAB GRAFFITI

workshopserie door…:

RichArt is de man van wie je graffiti leren kan!

Supercool: in deze workshop-serie gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Maar eerst ga je een ontwerp maken. Dat gebeurt binnen aan de tekentafel. Daarna wordt er buiten geschilderd. Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten? Stapje voor stapje wordt je door het hele proces van graffiti maken meegenomen, tot je aan het einde één of meerdere fantastische kunstwerken gemaakt hebt!

Die kunstwerken exposeren we tijdens het Halloweenfeest op 1 november in de benedenzaal.

NB: neem kaplaarzen of oude schoenen mee! (overalls, handschoenen en mondkapjes worden door ons verzorgd.)

 

woensdag 20 september t/m 1 november

(niet in de herfstvakantie)

6 workshops voor 30 euro,

stadspas  18 euro

15.00-17.00 uur

8 t/m 12 jaar

max. 8 kinderen

 

 

 

woensdag 8 november – START KIDSKUNSTLAB SCHIMMENSPEL SPROOKJE

workshopserie door Rachel/ Floating Kids.

Het wordt deze dagen al wat eerder donker. Tijd om te gaan spelen met donker en licht.

In deze workshop-serie maken jullie een prachtige schaduw vertelling… Tijdens de workshops ga je aan de slag met schimmenspel-poppen die kunnen bewegen! Daarnaast verzin je ook de decors en props. We maken die van zwart papier en doorzichtig gekleurd vliegerpapier. Je leert gebruik maken van diverse lichttechnieken zoals overheadprojectoren om een extra dimensie en gelaagdheid te creëren in het decor. Je gaat op onderzoek naar schaduwen, groot en klein. We vertellen hiermee onze eigen verhaaltjes aan elkaar. Daarnaast ga je samen werken aan een eindpresentatie voor publiek, een schimmenspel-voorstelling waarbij we als uitgangspunt een sprookje nemen.

De voorstelling is op woensdag 13 december tijdens het lichtjesfeest (Santa Lucia) in de benedenzaal.

woensdag 8 november t/m 13 december

6 workshops voor 30 euro

stadspas 18 euro

15.00-17.00 uur

7 t/m 12 jaar

max. 8 kinderen

 

Over kidskunstlaboratorium:

Kidskunstlaboratorium is 11 jaar geleden opgezet om een actief kunstprogramma te bieden aan kinderen die wat groot werden voor de theatervoorstellingen in Kinderpret. En ook aan diegenen, die de middelen niet hadden om naar een duurdere muziek- of theaterschool te gaan.

In het laboratorium kan letterlijk geexperimenteerd worden door de kinderen en door de kunstenaars in een sfeer van samenwerking en respect. Zo veel mogelijk wordt er gebruik gemaakt van recycle-materiaal.

In workshopseries van 4 tot 6 woensdagmiddagen konden kinderen van 8 t/m 12 jaar in kleine groepjes aan de slag met bijzondere gereedschappen, technieken en apparatuur in de bovenruimte van OCCII. Enthousiaste, vaak jonge kunstenaars of artiesten begeleidden het groepje naar een eindpresentatie van hun eigen of gezamenlijk kunstwerk.

De korte duur van de series gaf de kinderen de mogelijkheid om van iets te proeven, zonder zich meteen voor een jaar vast te leggen.

Er zijn prachtige presentaties geweest in de afgelopen jaren. Onder andere vele kinderbandjes zijn ontstaan, een hut is ontworpen en gebouwd, en theater, musical, radiohoorspel, pinholefoto’s, stickers, animatiefilms, graffiti, videoclips, robots , nestkastelen, recyclekostuums , actionpainting, slapstick en experimentele muziek, analoge foto’s, zelfgebonden boeken en designer toys en zelfs speeltuin attracties werden vertoond aan het publiek.

Dit project heeft zich ook een paar jaar lang vanuit OCCII uitgebreid en plaatsgevonden in broedplaatsen OT301 en PlantageDok en vrijplaats Joes Garage.

Er werden ook interviews, geluidsopnames, fotografie of theateroefeningen gedaan in het Vondelpark of op ons binnenplein en er werd gerocked in de oefenruimtes van de Binnepret.Veel kinderen waren zo enthousiast, dat ze vaak terugkwamen voor een nieuwe serie workshops.