Kidskunstlab

Er komt weer Kidskunstlaboratorium in OCCII in 2017!

In korte workshopseries van 5 tot 7 weken ga je aan de slag met kunstenaars om je eigen optreden of tentoonstelling voor te bereiden.
De groepjes zijn klein ( tot 10 kids), waardoor er aandacht kan zijn voor je eigen ideeen! Aan het einde van de serie, nodig je jouw publiek uit voor je feestelijke optreden in de grote zaal.
De workshops zijn op woensdagmiddag van 14.30-16.30 uur in de bovenruimte en tuin van OCCII.  De kosten zijn 5 euro per keer, je betaalt voor de hele serie op de eerste woensdag.

Voor kinderen met Stadspas hebben we een geweldige aanbieding: Een strippenkaart voor 12 workshops Kidskunstlab kost maar 10 euro!!

Meld je nu vast aan ivm beperkt aantal plekjes!

We hebben weer een hartstikke leuk programma:

woensdag 11 januari – Start Kidskunstlab BOEKDRUKKUNST

boekdruk

door Thekla / Kinderatelier Dondersmooi.

Ben jij een echte creatieve boekenwurm? In deze cursus
maak je je eigen boek! We gaan samen leuke verhalen
verzinnen en deze met verschillende druktechnieken
zelf illustreren. Je wordt een echte schrijver, illustrator,
drukker en boekbinder en dan kun je aan het eind je eigen
boek mee naar huis nemen! Maar eerst nog een boekpresentatie!

(Als je al eerder een boek hebt gemaakt, zijn er nu weer nieuwe technieken)

woensdag 11 jan t/m 15 feb
(6 workshops voor 30 euro, stadspas strippenkaart 10 euro)
14.30 -16.30 uur 8 t/m 12 jaar
max. 8 kinderen

 

 

woensdag 1 maart – Start Kidskunstlab CARDBOARD CITY

cardboard

workshopserie door Sarah en Erika / Trammeland.

Cardboard city is een hele leuke workshop voor kinderen waarin we een nieuwe zelfbedachte stad gaan bouwen van karton. Laat je fantasie spreken: Wat maakt een stad een stad? Wat gebeurd er in een stad? Wat kom je tegen in de stad? Wie woont er in de stad? Hoe heet de stad? Wat zijn de regels van de stad? Iedereen gaat een schets maken van zijn of haar fantasie stad, die gaan we bekijken en bespreken. Vervolgens voegen we onze ideeën samen en gaan we ermee aan de slag. Iedereen ontfermt zich over een gedeelte van de stad. Uiteindelijk voegen we alles samen tot 1 geheel, en presenteren we onze geweldige nieuwe stad op het Regenboogfeest!

woensdag 1 t/m 27 mrt
(5 workshops voor 25 euro, stadspas strippenkaart 10 euro)
14.30 – 16.30 uur 8 t/m 12 jaar
max. 10 kinderen

 

woensdag 5 april – Start Kidskunstlab WE BOUWEN EEN SPEELTUIN

speeltuin

workshopserie door Ed van Vliet en Caroline Lindo

Ed is speeltuinbouwer. Hoe leuk is dat? Jullie kiezen en ontwerpen
een speeltuin attractie en gaan aan de slag om hem te maken…
Wat komt daarbij kijken? Timmeren, zagen, uitvindingen doen,
textiel en schilderwerk .Op de laatste workshop presenteren jullie
je attractie tijdens de KinderKermis op het Binnenpretplein!

woensdag 5 t/m 19 april en 10 t/m 31 mei
(7 workshops voor 35 euro, stadspas strippenkaart 10 euro)
14.30 -16.30 uur 8 t/m 12 jaar
max. 8 kinderen

 

Over kidskunstlaboratorium:

Kidskunstlaboratorium is 10 jaar geleden opgezet om een actief kunstprogramma te bieden aan kinderen die wat groot werden voor de theatervoorstellingen in Kinderpret. En ook aan diegenen, die de middelen niet hadden om naar een duurdere muziek- of theaterschool te gaan.

In het laboratorium kan letterlijk geexperimenteerd worden door de kinderen en door de kunstenaars in een sfeer van samenwerking en respect. Zo veel mogelijk wordt er gebruik gemaakt van recycle-materiaal.

In workshopseries van 4 tot 6 woensdagmiddagen konden kinderen van 8 t/m 12 jaar in kleine groepjes aan de slag met bijzondere gereedschappen, technieken en apparatuur in de bovenruimte van OCCII. Enthousiaste, vaak jonge kunstenaars of artiesten begeleidden het groepje naar een eindpresentatie van hun eigen of gezamenlijk kunstwerk.

De korte duur van de series gaf de kinderen de mogelijkheid om van iets te proeven, zonder zich meteen voor een jaar vast te leggen.

Er zijn prachtige presentaties geweest in de afgelopen jaren. Onder andere vele kinderbandjes zijn ontstaan, een hut is ontworpen en gebouwd, en theater, musical, radiohoorspel, pinholefoto’s, stickers, animatiefilms, graffiti, videoclips, robots , nestkastelen, recyclekostuums , actionpainting, slapstick en experimentele muziek, analoge foto’s, zelfgebonden boeken en designer toys werden vertoond aan het publiek.

Dit project heeft zich ook een paar jaar lang vanuit OCCII uitgebreid en plaatsgevonden in broedplaatsen OT301 en PlantageDok en vrijplaats Joes Garage.

Er werden ook interviews, geluidsopnames, fotografie of theateroefeningen gedaan in het Vondelpark of op ons binnenplein en er werd gerocked in de oefenruimtes van de Binnepret.Veel kinderen waren zo enthousiast, dat ze vaak terugkwamen voor een nieuwe serie workshops.