Veelgestelde vragen

EN | NL

Bezoeken

Hoe kom ik aan een kaartje voor een optreden?

Je kunt via onze website online een kaartje kopen met Paypal of iDeal. Je hoeft je reservering niet uit te printen, het noemen van het reserveringsnummer of naam bij aankomst is voldoende.

Het online kopen van een kaartje is aan te raden. Indien het evenement niet online uitverkocht is, zijn er aan de deur nog kaarten te koop.

Hoe blijf ik op de hoogte van OCCII en zijn programma?

Schrijf je via onze site, in de rechtermenu balk bij “newsletter” in op onze nieuwsbrief, of houd onze website in de gaten!

Is er een garderobe of lockers om mijn (waardevolle) spullen in op te bergen?

Wij bieden geen kluisjes of een bemenste garderobe, laat waardevolle spullen alsjeblieft thuis. Het gebruik van onze garderoberekken is op eigen risico. OCCII is niet aansprakelijk voor verlies, schade of diefstal van eigendommen.

Ik heb Covid-19 symptomen en heb een kaartje voor een de evenementen, kan ik dit annuleren?

Je kunt je kaartje annuleren. Laat het ons zo snel mogelijk weten, zodat we je plek aan iemand op de wachtlijst kunnen geven. Als je symptomen hebt, kom dan alsjeblieft niet naar de show.

Hoe kom ik bij OCCII?

Ons adres is Amstelveenseweg 134, 1075 XL. Dat is precies tegenover de zuidingang van het Vondelpark. Een betere routebeschrijving vind je hier.

Kan ik parkeren in de buurt van OCCII?

Parkeerplaatsen zijn schaars én duur, maar het kan wel.

Toegankelijkheid van OCCII

OCCII is rolstoeltoegankelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig. Als je om medische redenen een zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. Heb je twijfels over je bezoek aan OCCII? Stuur ons tijdig een e-mail via info(at)occii.org zodat we mogelijkheden kunnen bespreken.

Hoe laat beginnen en eindigen de evenementen?

De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. Doorgaans zijn de live optredens voor 00.00 afgelopen. Aanvangstijden van evenementen communiceren wij via website en facebook.

Kan ik met PIN / kaart betalen?

Ja. Sindskort is dit mogelijk. Maar toch handig om voldoende contant geld mee te nemen want dat gaat sneller, en dan kun je merch bij de artiesten kopen!

Note: de meeste geldautomaten op loopafstand van OCCII zijn verwijderd, zitten in een supermarkte die om 22.00 sluit (AH Overtoom) of zijn na 23.00 uur buiten gebruik (hoek Sloterkade/Zeilstraat)

Verkopen jullie oordopjes?

Ja, wij verkopen setjes basic single use oordoppen bij de bar. Het belangrijk om bij luide concerten je oren te beschermen. Wij raden aan zelf goede gehoorbescherming mee te nemen. Het is goed om te weten dat OCCII niet verantwoordelijk voor gehoorschade.

Ik ben iets verloren!

Balen joh! Stuur ons zodra je erachter komt een e-mail info(@)occii.org en we laten je weten of het is gevonden en wanneer je het kunt ophalen.

Suggestie, klacht of complimenten?

Alle feedback ontvangen we graag via contact(@)occii.org

Voor klachten hechten we aan een correcte afhandeling. Daarom is het vaak nodig om de situatie eerst intern te overleggen voor wij je een antwoord kunnen sturen. We streven ernaar binnen 10 dagen een persoonlijke reactie te sturen.

Waarom ziet het gebouw eruit zoals het eruit ziet?

Lees meer over de geschiedenis van het pand op de website van Binnenpret, dit blogpost die we schreven en dit artikel door ArchiHis.

Pers: mag ik foto’s maken, kan ik op de gastenlijst komen voor een show?

Neem eerst contact met ons op via pers(@)occii.org. Dit kan alleen in overleg met de promotor of programmeur van het specifieke evenement waarin je interesse hebt om te bezoeken.

Wat zijn jullie gedragscode en huisregels?

We werken momenteel aan een nieuwe gedragscode, in de tussentijd kun je onze huisregels hier lezen.

Organiseren

Hoe organiseert en programmeert OCCII hun evenementen?

DIY! Lees daar hier uitgebreid meer over

Wat moet ik regelen bij het organiseren bij OCCII?

Je dient zelf zorg te dragen voor de promotie van het evenement. Bijvoorbeeld: schrijf een korte promotietekst, ontwerp een poster of flyer, druk en verspreid deze. Daarnaast heb je op de avond van het evenement mensen nodig die vrijwilligerswerk willen doen aan de bar, deur en/of geluid & licht. Je kunt bij OCCII koken voor de artiesten en crew (eten dat in onze keuken wordt bereid, moet overigens vegan zijn). Als je hier nog geen ervaring mee hebt, kan OCCII je in dit proces helpen en begeleiden.

Wat regelt OCCII?

We zullen het evenement online plaatsen op onze website en Social Media. Je kunt onze keuken gebruiken om te koken. Wij kunnen zorgen voor een basis backline, hulp bij het vinden van vrijwilligers. Daarnaast hebben we per evenement een klein budget voor promotie (poster printen) en boodschappen voor het avondeten. We hebben drankbonnen voor artiesten en vrijwilligers. Verder hebben we de mogelijkheid om max. 7 personen te huisvesten en hebben we één parkeerplaats beschikbaar voor een auto of busje. Al deze punten worden allemaal verder in detail besproken met je contactpersoon.

Kan ik OCCII huren?

Als het programmavoorstel bij onze organisatie past en het een openbaar evenement is, is dit mogelijk. Als je bijvoorbeeld een albumrelease voor je band wilt organiseren of ons podium wilt gebruiken om een gesubsidieerd project te laten vertonen. Wij verhuren onze ruimte echter nooit voor privé feesten zoals verjaardagen of jubilea. Lees de informatie over organiseren hier en neem contact met ons op via event(at)occii.org en deel plan in detail. We zullen dan snel contact met je opnemen.

Hoe ziet de zaal eruit en hoeveel mensen kunnen er in?

We hebben een maximale capaciteit van 250 personen. Foto’s en afmetingen van de zaal zijn hier te vinden

Wat zijn de technische specificaties en hebben jullie een backline?

Je kunt deze informatie hier vinden

Waar kan ik uw logo vinden om in mijn illustraties op te nemen?

Je kunt dit hier vinden

Heb ik een band, hoe kan ik optreden bij OCCII?

Lees daar meer over hier voordat je contact met ons opneemt via music(@)occii.org

Deelnemen en steunen

Hoe kan ik me aanmelden bij OCCII als vrijwilliger?

Dat is tof! Lees meer hier

Hoe kan ik bijdragen aan het programma van OCCII?

Op verschillede manieren, maar het kan iets afwijken van hoe andere podia organiseren. Lees meer hier

Kan ik stage lopen bij OCCII?

Ja! Je kunt contact opnemen met sandra(@)occii.org

We hebben een plek voor Social Work stagiaires: je draait mee en helpt op alle gebieden van de organisatie (administratie, productie, marketing), zodat je een goed beeld krijgt van alle aspecten die komen kijken bij het draaiend houden van een kleinschalig DIY podium. 

Stages voor geluidstechniek en PR of marketing zijn misschien ook mogelijk. Er is een vergoeding beschikbaar. Uiteraard zijn de uren flexibel. Ook verwachten we dat je tijdens onze evenementen (een paar keer per maand) ‘s avonds of in het weekend beschikbaar bent.

Een stage moet een win-winsituatie zijn, daarom vraagt ​​OCCII stagiaires om ook hun eigen ideeën in te brengen. We zijn altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, terwijl we trouw blijven aan het niet-commerciële DIY-karakter van OCCII.

Let op: fulltime stages zijn lastig voor ons om te begeleiden.

Hoe kan ik OCCII steunen als ik geen tijd heb om vrijwilligerswerk te doen of niet in Amsterdam ben?

Door concerten te bezoeken steun je de bands en ons! Als je geen shows kunt bijwonen, kun je een donatie doen, of koop merchandise of muziek in onze distro; alle vormen van ondersteuning zijn welkom en waardevol! OCCII heeft een ANBI-status, wat betekent dat schenkingen aan OCCII kunnen worden gebruikt als belastingvoordeel.