Kidskunstlab herfst 2019

In korte workshopseries van 6 weken ga je aan de slag met kunstenaars om je eigen optreden of tentoonstelling/presentatie voor te bereiden.
De groepjes zijn klein ( tot 10 kids), waardoor er veel aandacht kan zijn voor je eigen ideeen! Aan het einde van de serie, nodig je jouw publiek uit voor je feestelijke optreden of expo/presentatie in de grote zaal.
De workshops zijn op dinsdagmiddag vanaf 15.30 of 16.00 uur in de benedenruimte  of  woensdagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bovenruimte en tuin van OCCII. De kosten zijn 5 euro per keer (met stadspas 3 euro), je betaalt voor de hele serie op de eerste woensdag.

Meld je nu vast aan ivm beperkt aantal plekjes!

We hebben weer een hartstikke leuk programma:

woensdag 18 september: start Kidskunstlab HALLOWEENMASKERS EN SCULPTUREN

workshopserie door Padmini en Jente

Op weg naar Halloween gaan we toepasselijke maskers maken en decor-sculpturen!

Je leert werken met gipsverband, papier machee, klei en acrylverf. Het begint allemaal met een ontwerp-idee en je eigen gezicht als basis voor het masker. Na het vormgeven wordt er natuurlijk kleur aan gegeven.

Als de maskers klaar zijn, kan er verder gewerkt worden aan decorstukken voor ons Halloweenfeest waarop we op de laatste les ons werk presenteren aan het publiek en lekker griezelig mee kunnen feesten!

woensdag, sep 18, 2019 – woensdag, okt 30, 2019 15.00 – 17.00 uur
Toegang: €30 voor 6 weken | Stadspas: €18 voor 6 weken | Max kinderen: 10
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

dinsdag 5 november:  start kidskunstlab PIEF PAF POEFJE

workshopserie door Rose Wolfclothing en Aga Flo

Houd je van cowboys of juist van zachte puppies?

Bij ons kun je een poef maken in de sfeer van jouw eigen held!
We beginnen met het schetsen van jouw eigen ideeen en kijken samen hoe we dat in stof kunnen maken. Uiteindelijk naaien we de poef zelf in elkaar met de naaimachine!
Straks kun je dus je eigen kamer opvrolijken met je gemaakte poef en dan lekker chillen.
Ook als je nog nooit achter een naaimachine hebt gezeten, kunnen wij je de basis van het naaien leren.

dinsdag, nov 5, 2019 – dinsdag, dec 10, 2019 15.30 – 17.30 uur
Toegang: €30 voor 6 weken | Stadspas: €18 voor 6 weken | Max kinderen: 6
Leeftijd: 8 t/m 12 jaa

 

dinsdag 5 november:  start kidskunstlab BANDJESBENDE

 

workshopserie door Berk

In 6 weken wordt je een echt Bandje ! Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? Of ben je meer geinteresseerd in keybord, het drumstel of heb je zelf nog een ander instrument? Om mee te kunnen doen, hoef je nog geen instrument te spelen, maar dat mag natuurlijk wel… Je leert de muziekinstrumenten en apparatuur kennen, er samen muziek op te maken, liedjes schrijven en die te oefenen, kortom: je klaar te maken voor het optreden. De laatste workshop geef je met jouw bandje een spetterend concert voor publiek op het OCCII podium. .

Berk weet met veel enthousiasme ieder kind een mooi plekje in de band te geven.

dinsdag, nov 5, 2019 – dinsdag, dec 10, 2019 16.00 – 18.00 uur
Toegang: €30 voor 6 weken | Stadspas: €18 voor 6 weken | Max kinderen: 6
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

woensdag 6 november – start kidskunstlab PLAATJESMAKER

 

workshopserie door Floating Kids Rachel

In deze workshop serie kun je je eigen filmpje maken. We verzinnen zelf verhaaltjes en gaan die navertellen en naspelen met zelfgemaakte papieren popjes in hun eigen getekende en geplakte landschaps-collages. Via poppenspel en video technieken maken we onze eigen filmpjes. Deze filmpjes kunnen dan via het youtube kanaal van de kunstenaar bekeken en gedeeld worden met iedereen. We werken hierbij in een heel groot eigen boek, zodat de filmpjes ook thuis bekeken en gespeeld kunnen worden. Tijdens de eindpresentatie gaan we de films live vertonen voor het publiek ! Doe mee en word een echte plaatjesmaker.

woensdag, nov 6, 2019 – woensdag, dec 11, 2019 15.00 – 17.00 uur
Toegang: €30 voor 6 weken | Stadspas: €18 voor 6 weken | Max kinderen: 10
Leeftijd: 7 t/m 12 jaar

Over kidskunstlaboratorium:

Kidskunstlaboratorium is 13 jaar geleden opgezet om een actief kunstprogramma te bieden aan kinderen die wat groot werden voor de theatervoorstellingen in Kinderpret. En ook aan diegenen, die de middelen niet hebben om naar een duurdere muziek- of theaterschool te gaan.

In het laboratorium kan letterlijk geexperimenteerd worden door de kinderen en door de kunstenaars in een sfeer van samenwerking en respect. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van recycle-materiaal.

In workshopseries van 4 tot 6 woensdagmiddagen kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar in kleine groepjes aan de slag met bijzondere gereedschappen, technieken en apparatuur in de bovenruimte van OCCII. Enthousiaste, vaak jonge kunstenaars of artiesten begeleiden het groepje naar een eindpresentatie van hun eigen of gezamenlijk kunstwerk voor publiek.

De korte duur van de series geeft de kinderen de mogelijkheid om van iets te proeven, zonder zich meteen voor een jaar vast te leggen.

Er zijn prachtige presentaties geweest in de afgelopen jaren. Onder andere vele kinderbandjes zijn ontstaan, een hut is ontworpen en gebouwd, en theater, musical, radiohoorspel, pinholefoto’s, stickers, animatiefilms, graffiti, videoclips, robots , nestkastelen, recyclekostuums , actionpainting, slapstick en experimentele muziek, analoge foto’s, zelfgebonden boeken en designer toys en zelfs speeltuin attracties werden vertoond aan het publiek. Er werden  interviews, geluidsopnames, fotografie of theateroefeningen gedaan in het Vondelpark of op ons binnenplein en er werd gerocked in de oefenruimtes van de Binnepret.

Dit project heeft zich ook een paar jaar lang vanuit OCCII uitgebreid en plaatsgevonden in broedplaatsen OT301 en PlantageDok en vrijplaats Joes Garage. Sinds vorig jaar vinden er series plaats op de buurtscholen de Elout en de Bockesprong.

Veel kinderen waren zo enthousiast, dat ze vaak terugkwamen voor een nieuwe serie workshops.