Kidskunstlab lente 2020

In korte workshopseries van 6 of 10 weken ga je aan de slag met kunstenaars om je eigen optreden of tentoonstelling/presentatie voor te bereiden.
De groepjes zijn klein ( tot 10 kids), waardoor er veel aandacht kan zijn voor je eigen ideeen! Aan het einde van de serie, nodig je jouw publiek uit voor je feestelijke optreden of expo/presentatie in de grote zaal.
De workshops zijn op dinsdagmiddag vanaf 15.15 of 16.00 uur in de benedenruimte  of  woensdagmiddag van 12.45- 14.00 en  15.00-17.00 uur in de bovenruimte en tuin van OCCII. De kosten zijn 5 euro per keer (met stadspas 3 euro), je betaalt voor de hele serie op de eerste woensdag.

Meld je nu vast aan ivm beperkt aantal plekjes!

We hebben weer een hartstikke leuk programma:

dinsdag 4 februari: start Kidskunstlab GRAFFITI

dinsdag, feb 4, 2020 – dinsdag, apr 21, 2020 15.15 – 16.15
Toegang: €50,00 voor 10 x | Stadspas: €30,00 voor 10 x | Max kinderen: 10
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar |


door RichArt Pintura

Let Op:  Deze schoolserie is georganiseerd voor BS de Elout, leerlingen daarvan hebben voorrang. Er zijn enkele plekken vrij voor open inschrijving!

RichArt is de man van wie je graffiti leren kan! Supercool: in deze workshop-serie gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Maar eerst ga je een ontwerp maken. Dat gebeurt binnen aan de tekentafel. Daarna wordt er buiten geschilderd. Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten? Stapje voor stapje wordt je door het hele proces van graffiti maken meegenomen, tot je aan het einde één of meerdere fantastische kunstwerken gemaakt hebt! Die kunstwerken exposeren we tijdens de laatste les.

NB: neem kaplaarzen of oude schoenen mee! (overalls, handschoenen en mondkapjes worden door ons verzorgd.)

dinsdag 4 februari: start Kidskunstlab BANDJESBENDE (= VOL!)

dinsdag, feb 4, 2020 – dinsdag, mrt 24, 2020 16.00 – 18.00 uur
Toegang: €35,00 voor 7 x | Stadspas: €21,00 voor 7 x | Max kinderen: 6
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar |

workshopserie door Berk

In 6 weken wordt je een echt Bandje ! Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? Of ben je meer geinteresseerd in keybord, het drumstel of heb je zelf nog een ander instrument? Om mee te kunnen doen, hoef je nog geen instrument te spelen, maar dat mag natuurlijk wel… Je leert de muziekinstrumenten en apparatuur kennen, er samen muziek op te maken, liedjes schrijven en die te oefenen, kortom: je klaar te maken voor het optreden. De laatste workshop geef je met jouw bandje een spetterend concert voor publiek op het OCCII podium. .

Berk weet met veel enthousiasme ieder kind een mooi plekje in de band te geven.

woensdag 5 februari: start Kidskunstlab NATUURHELDEN

woensdag, feb 5, 2020 – woensdag, apr 22, 2020 12.45 – 14.00 uur
Toegang: €50,00 voor 10 x | Stadspas: €30,00 voor 10 x | Max kinderen: 11
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar |


workshopserie door Sameena, Samantha en Rudy

NB: dit is een scholenserie voor de Notenkrakerschool. Er zijn enkele plekjes voor open inschrijving

Vogels en insecten hebben het soms moeilijk in de stad. Help mee om ze nieuwe leefplekjes te geven, en wordt een Natuurheld!

Om meer vogels een veilig onderkomen te geven gaan we vogelhuisjes timmeren en beschilderen in de OCCII. Natuurlijk wil jij meemaken wie daar op afkomt dus gaan we die overal in de buurt van De Notenkrakerschool ophangen. Voor de insecten gaan we bloemen en geurige kruiden zaaien en planten op en om het schoolplein. Je leert welke insecten op deze planten af kunnen komen, wat voor nut ze hebben in hun omgeving en ook hoe je de planten kunt blijven verzorgen. Je kunt dan iedere dag zien hoe de natuur bij jouw school opleeft en welke diertjes en vogels jij hebt geholpen om te overleven in de stad !

woensdag 4 maart: start Kidskunstlab POTTENBAKKEN

woensdag, mrt 4, 2020 – woensdag, apr 8, 2020 15.00 – 17.00 uur

Toegang: €30,00 voor 6 weken | Stadspas: €18,00 voor 6 weken | Max kinderen: 6

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar |


workshopserie door Damla en Padmini

Wil jij ook leren pottenbakken? Je leert kleien op een pottenbakkers-draaischijf. In de tijd dat je vriend(innetje) aan het draaien is, kun jij potten maken met de handbewerkingstechnieken. Later kunnen we de potten beschilderen en ga ik je leren hoe je het kan glazuren. Ik zal jullie werk dan in 1x bakken, zodat jullie het thuis mooi kunnen gebruiken!

dinsdag 7 april: start Kidskunstlab GREEN TRIBE NATUURAVONTUUR

dinsdag, apr 7, 2020 – dinsdag, mei 26, 2020 15.15 – 17.00
Toegang: €35,00 voor 7 x | Stadspas: €21,00 voor 7 x | Max kinderen: 8
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar |


workshopserie door Eva Thomassen van Cityplot

We gaan op natuuravontuur naar het landje van de Green Tribe aan de Overschielaan. Daar mogen we een eetbare tuin aanleggen met groenten, kruiden en bloemen!

Iedere week zorgen we voor de planten en doen we andere activiteiten en spelletjes; we leren we over hoe planten groeien, wat ze nodig hebben en fijn vinden, wat er in de aarde zit en hoe we de groenten, kruiden en bloemen kunnen eten.

We volgen de ideeën van permacultuur: zorgen voor de planeet – zorgen voor de mensen – eerlijk delen. Na de laatste les hebben we op woensdag 27 mei  een stand op de Natuurkermis in de Binnenprettuin achter de Occii, daar delen we lekkers uit dat we maken van de planten uit onze tuin.

Als jullie dat graag willen kunnen we onze nieuwe tuin daarna nog blijven verzorgen t/m 16 juni.

(Verzamelen bij OCCII en vervoer naar de Green Tribe kunnen we in overleg regelen)

Over kidskunstlaboratorium:

Kidskunstlaboratorium is 13 jaar geleden opgezet om een actief kunstprogramma te bieden aan kinderen die wat groot werden voor de theatervoorstellingen in Kinderpret. En ook aan diegenen, die de middelen niet hebben om naar een duurdere muziek- of theaterschool te gaan.

In het laboratorium kan letterlijk geexperimenteerd worden door de kinderen en door de kunstenaars in een sfeer van samenwerking en respect. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van recycle-materiaal.

In workshopseries van 4 tot 6 woensdagmiddagen kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar in kleine groepjes aan de slag met bijzondere gereedschappen, technieken en apparatuur in de bovenruimte van OCCII. Enthousiaste, vaak jonge kunstenaars of artiesten begeleiden het groepje naar een eindpresentatie van hun eigen of gezamenlijk kunstwerk voor publiek.

De korte duur van de series geeft de kinderen de mogelijkheid om van iets te proeven, zonder zich meteen voor een jaar vast te leggen.

Er zijn prachtige presentaties geweest in de afgelopen jaren. Onder andere vele kinderbandjes zijn ontstaan, een hut is ontworpen en gebouwd, en theater, musical, radiohoorspel, pinholefoto’s, stickers, animatiefilms, graffiti, videoclips, robots , nestkastelen, recyclekostuums , actionpainting, slapstick en experimentele muziek, analoge foto’s, zelfgebonden boeken en designer toys en zelfs speeltuin attracties werden vertoond aan het publiek. Er werden  interviews, geluidsopnames, fotografie of theateroefeningen gedaan in het Vondelpark of op ons binnenplein en er werd gerocked in de oefenruimtes van de Binnepret.

Dit project heeft zich ook een paar jaar lang vanuit OCCII uitgebreid en plaatsgevonden in broedplaatsen OT301 en PlantageDok en vrijplaats Joes Garage. Sinds vorig jaar vinden er series plaats op en ism  de buurtscholen de Elout en de Bockesprong.

Veel kinderen waren zo enthousiast, dat ze vaak terugkwamen voor een nieuwe serie workshops.