Kidskunstlab

Er komt weer Kidskunstlaboratorium in OCCII in 2018!

In korte workshopseries van 4 tot 6 weken ga je aan de slag met kunstenaars om je eigen optreden of tentoonstelling voor te bereiden.
De groepjes zijn klein ( tot 10 kids), waardoor er aandacht kan zijn voor je eigen ideeen! Aan het einde van de serie, nodig je jouw publiek uit voor je feestelijke optreden of expo/presentatie in de grote zaal.
De workshops zijn op dinsdagmiddag vanaf 15.30 of 16.00 uur in de benedenruimte  of  woensdagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bovenruimte en tuin van OCCII.  De kosten zijn 5 euro per keer (met stadspas 3 euro), je betaalt voor de hele serie op de eerste woensdag.

Meld je nu vast aan ivm beperkt aantal plekjes!

We hebben weer een hartstikke leuk programma:

 

woensdag 17 januari – start Kidskunstlab ZEEFDRUK = Uitverkocht & = al begonnen

workshopserie door Lisette en Rose .
Een hele coole workshopserie om je eigen t-shirt of andere kledingstukken te leren bedrukken!
Wat is zeefdruk eigenlijk? Lisette neemt je mee door het hele proces…
Waar moet je op letten bij een ontwerp, hoe komt jouw ontwerp op het zeef en hoe krijg je de afdruk op je kleding? Kom meedoen om dit allemaal te weten te komen. Aan het einde maken we een tentoonstelling van jullie werk en natuurlijk kom je thuis met je eigen allerspeciaalste kledingstukken!

woensdag 17 januari t/m 21 februari
(6 workshops voor 30 euro, stadpas 18 euro)
15.00-17.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 8 kinderen

dinsdag 30 januari – Start Kidskunstlab ZWAARDSPEL = al begonnen

workshopserie door Egon Adel en Jeff Carr .

Leer zwaardvechten als in de film! In vijf bijeenkomsten leer je hoe je meester wordt in theater-zwaardvechtkunst. Ga mee op reis vanaf de middeleeuwse zware tweehandszwaarden, via de telkens lichter wordende degens en sabels, naar de lightsabers van Star Wars. We gaan ook werken aan actie-theater, vallen en rollen als echte stuntmensen. De vijfde bijeenkomst laten we zien wat we allemaal kunnen aan familie, vrienden en iedereen die maar wil.

dinsdag 30 januari t/m 6 maart (niet in de krokusvakantie)

5 workshops voor 25 euro
( stadpasactie: 5 workshops voor 5 euro!!!)
15.30-17.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 16 kinderen

woensdag 7 maart – start Kidskunstlab SNOWGLOBES

workshopserie door Sarah en Erika.
Met een jampotje en leuke gekke elementen, maak jij je eigen fantasiewereldje. Plak alles op de deksel en draai het potje om! Vullen met water, sneeuw vlokken of glitters naar keuze!
We gaan tijdens deze workshop ook andere gekke experimentjes doen, neem vooral veel lege, schone glazen potjes (waar ooit vloeistof in zat, bijvoorbeeld augurkjes met azijn etc) en doorzichtige flessen mee (alle maten en soorten , glas of plastic mee. Dan kunnen we er lekker veel maken!

woensdag 7 t/m 28 maart
(4 workshops voor 20 euro, stadspas: 12 euro)
15.00-17.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 10 kinderen

dinsdag 3 april – start Kidskunstlab BANDJESBENDE

workshopserie door Berk.
In 7 weken wordt je een echt Bandje ! Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? Of ben je meer geinteresseerd in keybord, het drumstel of heb je zelf nog een ander instrument? Om mee te kunnen doen, hoef je nog geen instrument te spelen, maar dat mag natuurlijk wel… Je leert de muziekinstrumenten en apparatuur kennen, er samen muziek op te maken, liedjes schrijven en die te oefenen, kortom: je klaar te maken voor het optreden. De laatste workshop geef je met jouw bandje een spetterend concert voor publiek op het OCCII podium. .
Berk weet met veel enthousiasme ieder kind een mooi plekje in de band te geven.

dinsdag 3 april t/m 30 mei (behalve 1 en 8 mei)
(7 workshops voor 35 euro, stadpas 21 euro)
16.00-18.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 7 kinderen

woensdag 4 april – start Kidskunstlab FONTEIN OP HET PLEIN

workshopserie door Ed van Vliet en Caroline Lindo.
Van ge-upcyclede materialen zoals oude tuinslangen, petflessen, hout etc. , gaan we samen een echte droom/wens/speelfontein maken! Eerst natuurlijk even brainstormen, een ontwerp maken en dan aan de slag! Op de laatste woensdag presenteren we ons bouwwerk aan publiek op het plein, tijdens de Kinderkermis en laten we de fontein water spuiten… Zo kan iedereen jullie kunstwerk bewonderen…

woensdag 4 april t/m 31 mei (behalve 2 en 9 mei)
(7 workshops voor 35 euro, stadpas 21 euro)
15.00-17.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 8 kinderen

woensdag 6 juni – start Kidskunstlab GRAFFITI =Uitverkocht

workshopserie door RichArt Pintura.
Bij mooi weer wordt deze workshop zoveel mogelijk buiten in de Binnenprettuin gegeven.
RichArt is de man van wie je graffiti leren kan! Supercool: in deze workshop-serie gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Maar eerst ga je een ontwerp maken. Dat gebeurt  aan de tekentafel. Daarna wordt er zoveel mogelijk buiten geschilderd. Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten? Stapje voor stapje wordt je door het hele proces van graffiti maken meegenomen, tot je aan het einde één of meerdere fantastische kunstwerken gemaakt hebt! Die kunstwerken exposeren we tijdens de laatste les.
NB: neem kaplaarzen of oude schoenen mee! (overalls, handschoenen en mondkapjes worden door ons verzorgd.)

woensdag 6 juni t/m 11 juli
( 5 workshops voor 25 euro, stadpas 15 euro)
15.00-17.00 uur
8 t/m 12 jaar
max. 8 kinderen

 

Over kidskunstlaboratorium:

Kidskunstlaboratorium is 12 jaar geleden opgezet om een actief kunstprogramma te bieden aan kinderen die wat groot werden voor de theatervoorstellingen in Kinderpret. En ook aan diegenen, die de middelen niet hadden om naar een duurdere muziek- of theaterschool te gaan.

In het laboratorium kan letterlijk geexperimenteerd worden door de kinderen en door de kunstenaars in een sfeer van samenwerking en respect. Zo veel mogelijk wordt er gebruik gemaakt van recycle-materiaal.

In workshopseries van 4 tot 6 woensdagmiddagen konden kinderen van 8 t/m 12 jaar in kleine groepjes aan de slag met bijzondere gereedschappen, technieken en apparatuur in de bovenruimte van OCCII. Enthousiaste, vaak jonge kunstenaars of artiesten begeleidden het groepje naar een eindpresentatie van hun eigen of gezamenlijk kunstwerk.

De korte duur van de series gaf de kinderen de mogelijkheid om van iets te proeven, zonder zich meteen voor een jaar vast te leggen.

Er zijn prachtige presentaties geweest in de afgelopen jaren. Onder andere vele kinderbandjes zijn ontstaan, een hut is ontworpen en gebouwd, en theater, musical, radiohoorspel, pinholefoto’s, stickers, animatiefilms, graffiti, videoclips, robots , nestkastelen, recyclekostuums , actionpainting, slapstick en experimentele muziek, analoge foto’s, zelfgebonden boeken en designer toys en zelfs speeltuin attracties werden vertoond aan het publiek.

Dit project heeft zich ook een paar jaar lang vanuit OCCII uitgebreid en plaatsgevonden in broedplaatsen OT301 en PlantageDok en vrijplaats Joes Garage.

Er werden ook interviews, geluidsopnames, fotografie of theateroefeningen gedaan in het Vondelpark of op ons binnenplein en er werd gerocked in de oefenruimtes van de Binnepret.Veel kinderen waren zo enthousiast, dat ze vaak terugkwamen voor een nieuwe serie workshops.