Wij zijn

Kinderpret is: iets leuks doen op je (vrije) woensdagmiddag!

25 Jaar geleden ontstond ons wekelijks kinderprogramma in de voormalige paardentramremise aan de Amstelveenseweg.

Een welkome aanvulling op het alternatieve, experimentele underground concertprogramma voor volwassenen in OCCII. Tot nu toe hebben we al die jaren met veel pret ons kinderprogramma neer kunnen zetten, met alle hulp van creatieve vrijwilligers, (jonge) kunstenaars en de professionele theatergroepen.

We gaan voor het kind, er is veel ruimte voor eigen inbreng en avontuur. Veel workshops en alle diskofeesten zijn onze eigen producties, omdat we zelf graag samenwerken met de kinderen. We hopen daarmee ook een ander programma te bieden dan het reguliere kindertheater. Daarbij werkt de intimiteit van de zaal en bewegingsmogelijkheid door het hele gebouwencomplex de Binnenpret, zeker mee!

De laatste 15 jaar zet Kinderpret haar programma ook regelmatig neer op niet-commerciele festivals in Amsterdam en daarbuiten.

Eén of twee keer in de maand komt er theater in de OCCII. Even in een andere wereld zijn. Van circus tot poppentheater voor peuters tot zesde-groepers. En vaak mag je zelf meedoen.

Op de andere woensdagen kun je vaak iets leren of maken in de workshop. Dans, percussie, theater, circus, beeldende kunst, muziek, ambachten etc. Reserveer op tijd voor een workshop, want er kunnen meestal niet veel kinderen tegelijk meedoen.

Een paar keer per jaar is er de kinderdisko en draait onze DJ Barbapapa de laatste hits binnen het thema voor je. De disko’s hebben feestthema’s en behalve swingen kun je je ook verkleden en geschminkt worden, er is altijd een knutsel en soms een act of de presentatie van Kidskunstlab.

Bij mooi weer in mei en september,  doen we het programma het liefst buiten op het knusse binnenpleintje van De Binnenpret (eerste Schinkelstraat 14-16) waar OCCII een onderdeel van is.

In de bovenruimte kunnen kinderen van 8-12 jaar op dinsdagen en woensdagen workshopseries volgen onder de noemer van Kidskunstlaboratorium. In  6 tot 10 weken werk je samen met een kunstenaar toe naar een eindresultaat, dat gepresenteerd kan worden aan het publiek. (zie Kidskunstlaboratorium pagina)

Wij van de Kinderpret vinden het leuk om er samen met de kinderen iedere woensdag weer iets moois van te maken. Als je als ouder ergens aan mee wilt helpen, of leuke ideeën / materiaal over hebt, moet je ons dat beslist laten weten! We doen ons best om de prijzen zo laag mogelijk te houden, zodat daar de drempel niet ligt. Met stadspas en als BSO-groep betaal je altijd  minder.

Om teleurstelling te voorkomen wordt reservering voor theatervoorstellingen en vooral workshops sterk aangeraden. Zeg de reservering op tijd af als je uiteindelijk niet of met minder mensen komt. Reserveren kan op telefoonnummer 020-6717778. Of tot 1 dag tevoren via de contact formulier. Daar kun je je ook opgeven voor de Kinderpret nieuwsbrief. Betalen kan bij ons alleen contant!

Kom op tijd! De zaal opent een kwartier van tevoren. Bij theater sluit de deur om 15.00 uur, daarna blijft ze dicht tot het einde voor de rust en concentratie van de kinderen. Let op de minimumleeftijd. Let op: In alle gevallen ligt de verantwoordelijkheid voor de kinderen bij de ouders. Je kunt je kind niet alleen bij ons achterlaten, tenzij in overleg bij workshops. Kinderpret wordt mede tot stand gebracht door de inzet van Erica, Kees, Tanja, Karen, Oscar en de OCCII-crew. De subsidie Brede Talentontwikkeling van Zuid maakt alles financieel mogelijk. Tot ziens bij de Kinderpret !

Save

Save