meer Bandjesbende op dinsdag!

Op verzoek van de enthousiaste bandleden van de Naamloze Band, die op dinsdag 8 december hun eerste concert gaven, willen we in 2016 weer 1 of meerdere nieuwe series Bandjesbende neerzetten in OCCII op dinsdag. We willen zo mogelijk 2 bandgroepjes maken:

Lees meer...

woensdag 10 februari – KIEKEBOE

peutertheater + spel door Teatro Munganga. In Kiekeboe wordt er contact gemaakt met de fantasiewereld van de peuters, waardoor ze zelf creatief aan de slag kunnen. Het spel is geïnspireerd op het eerste verstoppertje-spel van een kind: Kiekeboe.

Lees meer...

woensdag 17 februari – FEEST! DIERENVERHALEN

theater door Vertellus. Alle dieren in het grote bos hebben vragen. Gekke, vrolijke en bijzondere vragen zoals: Hoe weet de lente wanneer hij kan komen? Wat zit er achter de verte? Waarom valt Olifant steeds uit de boom?

Lees meer...

woensdag 24 februari – NOOIT NIET LAND

interactief avonturentheater door de Landbouwers. Waar kun je naar toe, als je echt op avontuur wil? Zonder ouders , zonder juf of meester, zonder iemand die zegt dat iets niet mag? Wij denken, naar Nooit Niet Land! Maar… hoe kom je daar? Hoe ziet het er uit ?

Lees meer...

woensdag 2 maart – UITGEKOOKT

vakantiespecial: circusshow en workshop door In de war producties. Het is tijd om eens iets anders te doen dan circus. Dan maar een restaurant beginnen! Maar ja, een jongleur in een keuken zetten is vragen om verwarring… Binnen de kortste keren vliegt er weer van alles door de lucht!

Lees meer...

woensdag 9 maart – start Kidskunstlab PAPIER MACHE

door Gilles Candela. Van afval, zoals gescheurde stukjes oud papier en gevonden voorwerpjes kun je hele bijzondere wezens maken. Gilles leert jullie de technieken van papier-maché en laat jullie fantaseren over het personage of diertje dat je gaat maken.

Lees meer...

woensdag 9 maart – DJEMBE > Uitverkocht; schrijf je in op de wachtlijst!

workshop door Geert van stichting KEI. Deze workshop is uitverkocht, je kunt je wel inschrijven op de wachtlijst. Vandaag neemt Geert 20 djembés mee! De djembé is een trommel in de vorm van een vaas en komt uit west Afrika. Het geluid van een djembé kun je kilometers ver horen. Daarom gebruikten de mensen ze […]

Lees meer...

woensdag 16 maart – IN HET LAND VAN SPINNEVROUW

theater door muzikaal verteltheater Rode Maan. Het Land van de Spinnevrouw hangt vol met webben en spinnendraden. Er is daar een kwaadaardige Spinmevrouw. Als ze je in haar web weeft, zegt ze nare dingen over je die je dan ook gaat geloven. En blijft geloven, zelfs als je weer uit het web bent bevrijd.

Lees meer...

woensdag 23 maart – INSEKTENHOTEL

workshop door Erica en Peter. De lente is begonnen en langzaam komen de insekten weer uit hun huisjes. Veel insekten zorgen voor de bestuiving van de bloemen, zodat er fruit en groente kan groeien. Je kunt ze misschien naar je tuin of balkon lokken met een insektenhotel.

Lees meer...

woensdag 30 maart – SPRINGFEEST

disko met d.j Barbapapa. Als de lente weer is in het land dansen we rond met een bloem in de hand Waar zijn de eitjes, zoemende bijtjes Ga je vanzelf zingen en heel hoog springen Van dat soort blije dingen!

Lees meer...

woensdag 6 april – start Kidskunstlab KORTE ANIMATIE FILM

door Visual Susana van Xirlà Productions. In deze serie leer je je eigen filmpje maken vanuit een storyboard (een getekend plannetje van je verhaal). Je leert de basis van het film maken met oude technieken , zoals stomme (zonder geluid) film.

Lees meer...

woensdag 6 april start Kidskunstlab – FOTOLAB in lokatie Joe’s Garage (Oost)

door Lorelei Heyligers. Hoe werkt fotografie? Je gaat eerst samen fotograferen en dan volgt het spannende deel in de donkere kamer!

Lees meer...

woensdag 6 april – UPSOUND

workshop door Jacob Plooij. Vanmiddag kun je je eigen instrument maken! Jacob is upsound artiest. Dat betekent dat hij met oude onderdelen van kapotte muziekinstrumenten weer nieuwe maakt.

Lees meer...

donderdag 7 april – start Kidskunstlab RECYCLE SIERADEN lokatie Joe’s Garage (Oost)

door Susie en Lorelei. Met verschillende materialen en diverse gereedschappen kunnen tieners creatief aan de slag om sieraden te maken. Bij mooi weer in de binnentuin! lokatie: Joe’s Garage, Pretoriusstraat 43, Amsterdam Oost donderdag 7 t/m 21 april en 12 t/m 26 mei 6 workshops voor 30 euro 17.00-18.30 uur 11-14 jaar

Lees meer...

woensdag 13 april – DAMES EN DEKENS

peutertheater door Groep Rood. onggg… een dame komt binnen, ze stapelt, ze schuift, een dame gaat zingen, een deken, die wuift zoefff… onder de deken, erachter, erop, de deken is zachter, dan mijn harde kop

Lees meer...

woensdag 20 april – ACTIONPAINT deze workshop is uitverkocht!! je kunt nog op de wachtlijst.

workshop door Ambrosius. Deze workshop is al vol. Je kunt je nog inschrijven (met mobiel tel.nr erbij) op de wachtlijst. Vanwege groot succes doen we deze workshop nog een keertje! Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE!

Lees meer...

zaterdag 7 en zondag 8 mei ALERTA ALERTA kinderprogramma anti fascistisch festival

Zaterdag 7 en zondag 8 mei verzorgt Kinderpret het kinderprogramma van Alerta Alerta, een jaarlijks Antifascistisch festival in de gehele Binnenpret! Tussen 14.00 en 17.30 uur kun je meedoen met allerlei workshops, een levend bordspel en kijken naar voorstellingen en film, dat wordt superleuk!

Lees meer...

woensdag 11 mei – VAN GRAAN TOT BROODJE

workshop door Reizend Broodje. Wieteke en Hans komen langs vandaag en nemen hun mobiele bakkerijtje mee! Die bakkerij heet Reizend Broodje en ze zetten hem in onze Binnenprettuin. Daar wordt de oven gestookt met hout.

Lees meer...

woensdag 18 mei – GRAFFITI

workshop door Cirkus World Wild. Supercool: vanmiddag gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Wat is je plan, je ontwerp? Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten?

Lees meer...

woensdag 25 mei – CIRK ASTRONYO

circustheater door Guro en Jeroen. Astrid, de sterkste vrouw van Scandinavië & Antonyo, de snelste jongleur van Napoli. Samen vertonen ze swingende jonglerie en verrassende acrobatiek!

Lees meer...