woensdag 17 december – peuter/kleuterworkshop WINTERDIERENYOGA = uitverkocht!

DEZE WORKSHOP IS VOL; JE KUNT JE NOG WEL OPGEVEN VOOR DE WACHTLIJST! door Lucie Aligerova. Wij gaan op reis naar een ver land waar hoge bergen zijn en heel veel sneeuw. Misschien kunnen wij daar niet eens landen met ons vliegtuig… Wij gaan er met een parachute uitspringen!

Lees meer...

woensdag 7 januari – workshop CARAMELO MET VERRASSING

door Lilian Berg.  Het was Drie Koningen gisteren. In Amsterdam wordt dat niet echt gevierd, maar in Noord-Brabant en bijvoorbeeld Spanje echt wel! Daar in Spanje heet het feest: Reyes Magos (de drie wijzen). Er is dan een grote optocht op straat waarbij met snoep gegooid wordt naar de kinderen. Zo’n spaans snoepje heet Caramelo.

Lees meer...

woensdag 14 januari 2015 – start kidskunstlab BOEKDRUKKUNST

door Kinderatelier Dondersmooi. Ben jij een echte creatieve boekenwurm? In deze cursus maak je je eigen boek! We gaan samen leuke verhalen verzinnen en deze met verschillende druktechnieken zelf illustreren.

Lees meer...

woensdag 14 januari – DE BEELDEN LENTETUIN

workshop door Floating Media.  In de donkere wintertijd gaan we spelen met licht…! We dromen over buiten spelen en de komst van de lente. Maar dat duurt nog wel even. Wel kunnen we onze dromen projecteren! Met 5 overheadprojectors kunnen jullie aan de slag.

Lees meer...

woensdag 21 januari – KONING AAP EN ANDERE VERHALEN

verteltheater door Sahand Sahebdivani . Alle dieren weten precies wat ze moeten zijn. De Olifant is een hele goede olifant, de miereneter doet niets liever dan mieren eten, zelfs de wasbeer, de kraai en het gordeldier weten hun plek in het bos. Alleen de aap wil zijn wat hij niet is:

Lees meer...

woensdag 28 januari – PIRATENFEEST

disko met d.j Barbapapa . Woelige baren, vol met gevaren en zeewierharen Te water gezongen zinnen, door piraten en zeemeerminnen Kom mee op ons schip, in de verte een stip Op zoek naar de schat; hoe cool is dat!

Lees meer...

woensdag 4 februari – DJEMBE

workshop door Daddy Mistic . Daddy heeft 2 grote passies: Trommelen en Kinderen. Je kunt je wel voorstellen hoeveel lol hij heeft wanneer hij lesgeeft aan groepen kinderen. Tijdens deze workshop leer je hoe je met 3 klanken

Lees meer...

woensdag 11 februari – NAT

theater door Jasmin Hasler . Nat! Ik hou van water omdat het zacht is. Aan water kan ik me niet stoten. Water doet geen pijn. We bestaan uit heel veel water, weet je dat? Het regent en regent, zelfs hierbinnen…

Lees meer...

woensdag 18 februari – AAN T WERK!

woensdag 18 februari – AAN T WERK!

peuter/kleuterworkshop door De Toren van Geluid . Bert van Bommel maakt houten muziekinstrumenten. Hij brengt er een heleboel mee. Eerst speelt hij zelf. Dan gaan de kinderen meedoen. We maken met z’n allen een orkest.

Lees meer...

woensdag 25 februari – KAWINIKJA

Indianen-krokusvakantiespecial door muzikaal verteltheater Rode Maan . We gaan er een mooie INDIANENMIDDAG van maken! Allereerst theater: Over een klagend en zeurend indianenmeisje dat gelukkig net op tijd haar ware naam ontdekt. Hiervoor moet ze natuurlijk wel een avontuur beleven. Een spannend avontuur in een bos met treurige bomen

Lees meer...

woensdag 4 maart 2015- start kidskunstlab DOE HET ZELF FOTO-LAB = uitverkocht!

door Lorelei Heyligers en Berk Augsburger.  DEZE WORKSHOP IS VOL; JE KUNT NOG WEL OP DE WACHTLIJST! Hoe werkt fotografie? Als het plaatje geschoten is, volgt nog een heel avontuur tot het afgedrukt op fotopapier aan de muur kan hangen! Je gaat het zelf allemaal doen;

Lees meer...

woensdag 4 maart – WONDERLIJKE WEZENS

Ouder-kind workshop door A Social Movement . Vandaag neem jij je papa of mama mee uit! Wat we doen is namelijk net zo leuk voor hen als voor jou… Beweging, verbeelding en spel zijn de ingrediënten van deze wonderlijke workshop voor alle generaties.

Lees meer...

woensdag 11 maart – WONDERLAND

interactief avonturentheater door De Landbouwers. Veel wonderen zijn de wereld uit en ook is er verwarring over theefeestjes. De kat lacht niet meer en de koekjes zijn oud. En wie is in hemelsnaam Alice?

Lees meer...

woensdag 18 maart – RINKELBOM

workshop door stichting KEI. Het was gisteren Saint Patricksday. In Ierland vieren ze dan dat Patrick de slangen verjaagd had. Wij gaan zelf in het Vondelpark de laatste wintergeesten wegjagen! Maar eerst heb je een Rinkelbom nodig…

Lees meer...

woensdag 25 maart – LENTEKRIEBELBEESTJESFEEST

disko met d.j Barbapapa . Als de zon wat langer schijnt en de kou uit de lucht verdwijnt Krijg ik kriebels overal, voel ik me al een beetje mal, Wil ik springen , wil ik zingen, wil ik naar een feestje Voel ik de vlinder in mijn buik, of toch een ander kriebelbeestje?

Lees meer...

woensdag 1 april – DE KIKKERPRINSES

theater door poppentheater Koekla. Haha, 1 april, kikker in je bil! Maar wat nou als je zelf ineens kikkerbillen krijgt? In dit verhaal gebeurt dat gewoon… Als een mooie prinses in de paleistuin aan het spelen is met een vrolijk konijn, is daar plotseling de tovenaar Bis Bis.

Lees meer...

woensdag 8 april – ACTIONPAINT

workshop door Ambrosius. Vanwege groot succes doen we deze workshop nog een keertje! Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE!

Lees meer...

woensdag 15 april – start Kidskunstlab CARDBOARD CITY

door Sarah en Erika.    Cardboard city is een hele leuke workshop voor kinderen waarin we een nieuwe zelfbedachte stad gaan bouwen van karton. Laat je fantasie spreken: – Wat maakt een stad een stad? – Wat gebeurd er in een stad? – Wat kom je tegen in de stad? – Wie woont er

Lees meer...

woensdag 15 april – ZIGEUNER VOOR 1 DAG

interactief feest door Circus Hoppa. Kom mee! We hebben iets ontdekt in het bos; een woonwagen, een paard, hier is een reiziger aangekomen… Wat is er met die droevige zigeunermuzikant aan de hand? Achtergebleven van zijn familie, verdwaald in het bos, en vanavond nog wel jarig!

Lees meer...

woensdag 22 april – GRAFFITI

workshop door RichArt & Cirkus World Wild . Supercool: vanmiddag gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Wat is je plan, je ontwerp? Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten?

Lees meer...