woensdag 13 mei tot woensdag 16 september – ZOMERSTOP

Lief Publiek! We hebben momenteel geen Kinderpretprogramma vanwege de zomerstop. Deze zomer wordt de hele OCCII vloer vernieuwd. We hopen jullie in september te verwelkomen op een fijne nieuwe ondergrond!  Een hele fijne zomer gewenst. groetjes van de Kinderpretcrew Erica

Lees meer...

Bandjesbende terug! op DINSDAGmiddagen in nov/dec

In de afgelopen jaren hebben heel wat kinderen in ons Kidskunstlaboratorium kunnen meemaken, hoe leuk het is om in een bandje te spelen. Nu na 2 jaar doen we deze workshopserie weer, en wel op 6 DINSDAGmiddagen van 16-18 uur. Deze extra aankondiging doen we hier , omdat al onze andere activiteiten alleen op woensdagmiddagen […]

Lees meer...

woensdag 16 september VAN GRAAN TOT BROODJE

workshop door Reizend Broodje. Wieteke en Hans komen langs vandaag en nemen hun mobiele bakkerijtje mee! Die bakkerij heet Reizend Broodje en ze zetten hem op in onze Binnenprettuin. Daar wordt de oven gestookt met hout. En samen met de bakkers gaan jullie vandaag ook je eigen broodje bakken!

Lees meer...

woensdag 23 september start Kidskunstlab VEEJAY (Video Jocky)

workshopserie door VJ ALU (Laetitia). Een mooie workshopserie waarin je je eigen beelden kan vangen, ermee spelen en ze mixen om een hele nieuwe wereld te maken. Jullie gaan eerst micro videofilmpjes maken. Dan mix je ze met speciale effecten en andere plaatjes met behulp van VJ software.

Lees meer...

woensdag 23 september GRAFFITI

workshop door RichArt Aerosol & Cirkus World Wild. Supercool: vanmiddag gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en sjablonen gebruiken. Wat is je plan, je ontwerp? Hoe houd je de verfbus vast en waar moet je verder op letten?

Lees meer...

woensdag 30 september DIERENDAG IN HET SPROOKJESBOS

poppentheater door Donderelf. Het is bijna dierendag, dus Donderelf neemt je alvastmee in zijn poppenkast naar het sprookjesbos waar  zeker ook dierendag gevierd gaat worden! Koningin Pouzeline geeft een groot feest voor alle sprookjesdieren in het bos. Kabouter Zibbedeüs en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia zijn al weken druk in de weer met alle voorbereidingen… 

Lees meer...

woensdag 7 oktober SCHILDEREN MET BACTERIES

workshop door Malcolm Kratz. Kinderen (en ouders) hebben vaak het idee dat bacteriën iets slechts zijn. Terwijl ze voor een groot deel ook helemaal niet slecht of ‘vies’ zijn. Met deze workshop kun je hier iets over opsteken. Maar belangrijker nog; we gaan in gesteriliseerde petrischaaltjes een schildering maken met de sporen van bacteriën.

Lees meer...

woensdag 14 oktober ZWAARDSPEL

workshop  door Egon Adel en Jeff Carr. Vanmiddag kun jij aan de slag met een heus oefen-zwaard! Leer zwaardvechten als in de film… Op de film en op tv zie je zwaardgevechten door ridders, piraten, Jedi, Zorro en ga zo maar door. Cool? Dat kan jij ook! In een uur tijd leer je de coolste […]

Lees meer...

woensdag 21 oktober HET ONDERAARDSE FEEST

herfstvakantie special : theater + workshop door muzikaal verteltheater Rode Maan. De dassen vieren een feest in hun dassenburcht. Met slingers gemaakt van wormen, swingende vuurvliegjes en vleermuisgefladder. De otters en bevers komen ook en brengen zelfs bloemen mee. Het lijkt allemaal heel gezellig te worden. Maar dan gebeurt er iets onverwachts…

Lees meer...

woensdag 28 oktober HALLOWEENFEEST

disko met d.j Barbapapa. Dolende geesten komen krijsen en feesten, met heksen en spoken uit de nacht opgedoken, ook dracula danst in het rond! Hee er zit nog bloed aan je mond…

Lees meer...

dinsdag 3 november start Kidskunstlab BANDJESBENDE

dinsdag 3 november start Kidskunstlab BANDJESBENDE

workshopserie door Berk Augsburger. In 6 weken wordt je een echt Bandje ! Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? Of ben je meer geinteresseerd in keybord, het drumstel of heb je zelf nog een ander instrument? Om mee te kunnen doen, hoef je nog geen instrument te spelen,

Lees meer...

woensdag 4 november start Kidskunstlab KOFFERCIRCUS

workshopserie door Floating Media. In deze workshop kun je een miniatuur circus maken! Centraal staat; beweging creëren, mechanieken maken, technisch denken en bouwen. Daarnaast gaat deze workshop over poppenspel en de manipulatie van de poppen en de objecten. Een grote koffer dient als basis voor ons circus.

Lees meer...

woensdag 4 november ACTIONPAINT = uitverkocht!! Je kunt wel op de wachtlijst!

workshop door Ambrosius. Deze workshop zit al vol, maar je kunt je nog inschrijven op de wachtlijst met je naam en telefoonnr! Vanwege groot succes doen we deze workshop nog een keertje! Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE!

Lees meer...

woensdag 11 november SOKKENWEZENS

workshop door Aga Flo. Maak vandaag je eigen sokwezentje! Neem een paar oude sokken mee en verander ze in een leuk beestje! Leer hem truckjes en laat hem spelen met andere supercreaties… In de vorm van een klein toneelstuk presenteren we onze zelfgemaakte wezentjes tenslotte aan familie en vrienden.

Lees meer...

woensdag 18 november KABOUTER THIJM

woensdag 18 november KABOUTER THIJM

theater + workshop door poppentheater Koekla. Zie je daar die kabouter lopen? Dat is kabouter Thijm. Hij woont in een gezellige, oranje pompoen en zorgt goed voor de bijen. Op een dag staat er een klein, dik varkentje op de stoep. Varkentje heeft het vreselijk koud gekregen, hij staat helemaal te bibberen.

Lees meer...

woensdag 25 november ZIE DE MAAN feest

disko met d.j Barbapapa Als de wind waait door de bomen en je van sinaasappels gaat dromen gaat er vast iets door de schoorsteen komen Zou je zelf op het dak willen zijn met kadootjes in de maneschijn?

Lees meer...

woensdag 2 december RECYCLE SIERADEN

workshop door Susy en Lorelei. Zo rond de feesttijd, is het leuk om er mooi uit te zien en jezelf te versieren met nieuwe sieraden. Of wie weet, heb je nog kadootjes nodig om weg te geven met kerst en sinterklaas? Vanmiddag kun je van allerlei recycle materialen en kleurige fimo-klei je eigen sierraden maken.

Lees meer...

woensdag 9 december WAS JE WENS

workshop door Erica. De donkere tijd van het jaar komt er aan! Een gezellig klein flakkerend lichtje is dan welkom! Vanmiddag gaan we aan de slag om zelf een kaars te maken en te versieren. Kaarsen versieren kan op allerlei manieren; met bijenwas, speciale verf of wasstiften, maar ook met papier en zand!

Lees meer...

woensdag 13 januari 2016 start Kidskunstlab BOEKDRUKKUNST

workshop door atelier Dondersmooi (Thekla Ahrens) Ben jij een echte creatieve boekenwurm? In deze cursus maak je je eigen boek! We gaan samen leuke verhalen verzinnen en deze met verschillende druktechnieken zelf illustreren.

Lees meer...