woensdag 24 januari – DE VIKINGEN KOMEN!

theater, muziek en spel door verteltheater Donderelf. Het is nog de donkere tijd van het jaar… Vroeger vertelden de mensen in die tijd verhalen, binnen bij het vuur. Vanmiddag vertelt Donderelf jullie 3 prachtige en spannende Vikingverhalen geinspireerd op de godenverhalen uit de Edda.

Lees meer...

dinsdag 30 januari – Start Kidskunstlab ZWAARDSPEL

workshopserie door Egon Adel en Jeff Carr . Leer zwaardvechten als in de film! In vijf bijeenkomsten leer je hoe je meester wordt in theater-zwaardvechtkunst. Ga mee op reis vanaf de middeleeuwse zware tweehandszwaarden, via de telkens lichter wordende degens en sabels, naar de lightsabers van Star Wars.

Lees meer...

woensdag 31 januari – LICHTGEVEND FEEST

disko met DJ Barbapapa. We vieren een heel oud feest omdat de winter zo donker is geweest. Maar nu de dagen lengen zal dat ons weer meer zonlicht brengen Kom stralen en in het donker dwalen we lichten alles vast op, die toververf is top!

Lees meer...

woensdag 7 februari – PINHOLE FOTOGRAFIE

workshop door Lisa. Je hebt helemaal geen dure camera nodig om foto’s mee te kunnen maken. Tijdens deze workshop gaan we zelf een camera bouwen, een zogeheten “pinhole” camera. Een pinhole of in het Nederlands een gaatjes-camera is de allereerste camera waarmee foto’s werden vastgelegd en dat door een piepklein gaatje!

Lees meer...

woensdag 14 februari – ROMAN-TIQUE

theater door poppentheater Tique. Valentijnsdag! Vandaar de voorstelling RomanTique. Die bestaat uit 2 verhalen: De Truuk en RomanTique. In De Truuk gaat het elastische poppetje Tique een heel bijzondere truuk doen, want hij wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan. In RomanTique wordt Tique verliefd!

Lees meer...

woensdag 21 februari – UPSOUND SNAARINSTRUMENT

workshop door Jacob Plooij. Vanmiddag kun je je eigen snaar-instrument maken! Jacob is upsound artiest. Dat betekent dat hij met oude onderdelen van kapotte muziekinstrumenten weer nieuwe maakt. Daar gebruikt hij verder ook nog allerlei andere spullen bij, die je anders misschien weg zou gooien. Dat wordt een interessant nieuw muziekinstrument!

Lees meer...

woensdag 28 februari – OLIFANTENPOLONAISE

vakantiespecial; theater en workshop door muzikaal verteltheater Rode Maan. Sssst… Luister! Wat nadert ons? Het lijkt wel een kudde olifanten! Een opmerkelijke uitwisseling heeft plaatsgevonden tussen een Nederlands en een Afrikaans dorp. Een groep olifanten heeft haar Afrikaanse savanne verruild voor de Veluwe.

Lees meer...

woensdag 7 maart – start Kidskunstlab SNOWGLOBES

workshopserie door Sarah en Erika. Met een jampotje en leuke gekke elementen, maak jij je eigen fantasiewereldje. Plak alles op de deksel en draai het potje om! Vullen met water, sneeuw vlokken of glitters naar keuze! We gaan tijdens deze workshop ook andere gekke experimentjes doen

Lees meer...

woensdag 7 maart – HOOFDTOOI

workshop door Rose Wolfclothing en Aga Flo. Maak in een middag je eigen hoofdtooi! Ben je graag een prins(es), een bosnimf of misschien heb je wel een heel eigen idee wie je graag wilt zijn… We gaan met vilt aan de slag, plakken, naaien en met allerlei versiersels, veren, glitters

Lees meer...

woensdag 14 maart – WIELAND?

interactief avonturentheater door de Landbouwers. Wie is Wie-land? Wieland is een elfensmid uit oude verhalen… Hij heeft een geheim en ook een probleem. Want waarom kent niemand de oude Nederlandse sprookjeswezens meer? Waar houden ze zich verborgen en hoe kunnen ze weer tevoorschijn komen en gekend worden door de kinderen en grote mensen?

Lees meer...

woensdag 21 maart – VAN REST TOT REST-AURANT

workshop door Samantha van de Deeltuin. Het is lente, tijd voor jonge plantjes en beestjes… Vandaag leer je bij ons de perfecte manier om keukenrestjes om te toveren tot een magische aardebron voor een  kruidentuintje! Wij gaan samen een UPcycle wormendoos maken voor tuin of balkon.

Lees meer...

woensdag 28 maart – EIERFEEST

disko met DJ Barbapapa. Lente is in het land , dus pak een zak of een mand hand in hand, want… de Haas komt voorbij dus veel kans op een ei in de wei , zijn wij blij!

Lees meer...

dinsdag 3 april – start Kidskunstlab BANDJESBENDE

workshopserie door Berk. In 7 weken wordt je een echt Bandje ! Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? Of ben je meer geinteresseerd in keybord, het drumstel of heb je zelf nog een ander instrument? Om mee te kunnen doen, hoef je nog geen instrument te spelen,

Lees meer...

woensdag 4 april – start Kidskunstlab FONTEIN OP HET PLEIN

workshopserie door Ed van Vliet en Caroline Lindo. Van ge-upcyclede materialen zoals oude tuinslangen, petflessen, hout etc. , gaan we samen een echte droom/wens/speelfontein maken! Eerst natuurlijk even brainstormen, een ontwerp maken en dan aan de slag!

Lees meer...

woensdag 4 april – KRUIDENLABORATORIUM

workshop door Erica. Wist je dat je zelf ook je eigen tandpasta, shampoo, zalf voor blauwe plekken en lippenbalsem kunt maken? Lijkt je dat leuk? Nou, dan welkom in ons laboratorium, waar we vanmiddag aan de slag gaan met goeie geneeskrachtige kruidjes

Lees meer...

woensdag 11 april – RUIMTEVROUWTJE

interactief muziektheater door Tanaquil Schuttel. Tanaquil maakt graag muziek en haar computer is ook een instrument. In deze voorstelling maakt ze samen met de kinderen een paar klankwerelden. Met speeldoosjes, kabeltjes en speakertjes kunnen we ervaren hoe betoverend klanken kunnen zijn.

Lees meer...

woensdag 18 april – ACTIONPAINT

workshop door Ambrosius. Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE! Met een enorme kwast, een verfbommetje, druipflesjes en je eigen vingers maak je samen een groot en tegelijk zelf je eigen kleine kunstwerk! Het doen is belangrijker dan het eindresultaat.

Lees meer...

woensdag 25 april – HET TOVERPENNETJE

theater door Pandu. Drie jongens Bollebof, Pietje en Werner zijn onderweg . Avonturen beleven. Niet op de Playstation, maar echt de wijde wereld in. Op een kwade dag wordt hun toverpennetje gestolen! Ze besluiten ernaar op zoek te gaan… en hiermee begint hun grote avontuur. Het brengt de schrandere knapen in Afrika. Timboektoe!

Lees meer...

woensdag 16 mei – GRAAIER DE PIRAAT

theater door Nomad theater. Vanmiddag bij mooi weer lekker buiten in de Binnenprettuin! Helemaal uit Frankrijk komen ze al 24 jaar naar de Kinderpret op tour met tegekke voorstellingen ; het Nomad theater. Vandaag : een Nieuw Avontuur van Kapitein Nonat.De verschrikkelijke piraat Graaier en zijn vrouw Platina besteden hun tijd aan het plunderen van boten

Lees meer...

woensdag 23 mei – ENERGIE-LABORATORIUM

workshop door de Kinderpretcrew. Hoe maak je in samenwerking met de elementen (aarde, water, lucht en vuur) zelf energie? Vandaag kun je op verschillende manieren kennis maken met het opwekken van warmte-, bewegings- , magnetische en electrische energie…

Lees meer...

woensdag 30 mei – KINDERKERMIS

eindfeest met Voetjes van de Vloer zweefmolen. Wegens groot succes vorig jaar, houden we weer een heuse Kinderkermis op het Binnenpretplein! Met oudhollandse spelletjes, zoals blikgooien, touwtje trekken, schiettent, flessen vissen, poffertjes bakken, schminken en suikerspinnen en nog meer spannends!

Lees meer...

woensdag 6 juni – start Kidskunstlab GRAFFITI = vol, je kunt inschrijven op de wachtlijst.

Deze workshop is uitverkocht, je kunt nog inschrijven op de wachtlijst. workshopserie door RichArt Pintura. Bij mooi weer wordt deze workshop zoveel mogelijk buiten in de Binnenprettuin gegeven. RichArt is de man van wie je graffiti leren kan! Supercool: in deze workshop-serie gaan we aan de slag met echte spuitbussen! Je leert daarmee schilderen en […]

Lees meer...