woensdag 11 oktober – HET SPOOKJE

theater try out + workshop door poppentheater Koekla Thijs kan niet slapen, omdat hij bang is in het donker. Je weet maar nooit wie of wat je in het donker tegenkomt! Dan ontmoet hij een spookje, dat helemaal niet eng blijkt te zijn. Ze worden vriendjes en samen gaan ze naar het grote kasteel.

Lees meer...

zaterdag 14 oktober – ADM 20 jaar festival kinderprogramma

KINDERPROGRAMMA door OCCII Kinderpret, ADM artiesten en vrienden, WhyNotCircus? Zaterdag 14 oktober van 13.00 tot 20.00 uur ADM R Evolutie festival info op facebook IN JE ELEMENT OP ADM Neem hout, aarde, water, wind, metaal en vuur en een sprankje magie en je hebt alle elementen die je nodig hebt voor een kleine (R) evolutie […]

Lees meer...

woensdag 18 oktober – NINJA ZWAARDSPEL

workshop door Egon Adel en Jeff Carr. Vanmiddag kun jij aan de slag met een heus oefen-zwaard! Leer zwaardvechten als in de film… Op de film en op tv zie je zwaardgevechten door ridders, piraten, Jedi, Zorro en ga zo maar door. Cool? Dat kan jij ook! Vandaag komen de Ninja’s, japanse krijgers, in actie…

Lees meer...

woensdag 25 oktober – KO MET DE VLO

vakantiespecial : theater door  Lichtbende, workshop door Kinderpret “Ko met de vlo”, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit… een terroriserende plaag voor het hele huishouden!

Lees meer...

woensdag 1 november – HALLOWEENFEEST

disko met d.j Barbapapa. Knarsende takken en zwevende nevels Muizen met vlerken en Weer wolven Kom krijsen en gillen huiveren en trillen Kom dansen met de geesten en met de heksen feesten!

Lees meer...

woensdag 8 november – START KIDSKUNSTLAB SCHIMMENSPEL SPROOKJE>uitverkocht

NB: Deze workshop is uitverkocht, je kunt je wel inschrijven op de wachtlijst! workshopserie door Rachel/ Floating Kids. Het wordt deze dagen al wat eerder donker. Tijd om te gaan spelen met donker en licht. In deze workshop-serie maken jullie een prachtige schaduw vertelling… Tijdens de workshops ga je aan de slag met schimmenspel-poppen die kunnen bewegen! […]

Lees meer...

woensdag 8 november – DE CENTRALE GEHEIMENBANK

theater door TG Knars. Welkom in de Centrale Geheimen Bank. Aan het loket ontvangt Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Per afdeling staan vluchtige leugentjes, verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde-liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken netjes naast elkaar opgeslagen. Al die geheimen zitten veilig in kluisjes.

Lees meer...

woensdag 15 november – CAMERA OBSCURA

workshop door Lisa. Winter komt eraan en het word steeds vroeger donker, desondanks is er altijd een lichtpuntje. vandaag staat dan ook in het thema van licht en donker. We gaan namelijk een camera obscura maken. Camera obscura is latijns voor donkere kamer en was de eerste “simpele” camera.

Lees meer...

woensdag 22 november – PLU

theater+workshop door kindertheater Basta. Het is herfst en het regent zo hard dat twee vriendinnetjes binnen moeten spelen. Ze verzinnen allerlei spelletjes met hun paraplu’s. Maar dan krijgen ze ruzie. Van mij! Nee van mij! Plotseling steekt de wind op en …….woesj! opeens vliegt een kind aan een plu door de lucht en…oeps! 

Lees meer...

woensdag 29 november – ACTIONPAINT

workshop door Ambrosius. Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE! Met een enorme kwast, een verfbommetje, druipflesjes en je eigen vingers maak je samen een groot en tegelijk zelf je eigen kleine kunstwerk!

Lees meer...

woensdag 13 december – LUCIA FEEST

workshop en presentatie door Erica, Floating Kids en kinderpretcrew. Vandaag is het Lichtjesfeest! In Scandinavië vieren ze nog de oude datum van midwinter, die vroeger op 13 december viel. Dan gingen meisjes met kaarsjes op het hoofd iedereen wakker maken ‘s ochtends. Wij gaan vandaag geen kaarsen op ons hoofd zetten, maar ze zelf maken […]

Lees meer...