woensdag 1 maart – Start Kidskunstlab CARDBOARD CITY

workshopserie door Sarah en Erika / Trammeland. Cardboard city is een hele leuke workshop voor kinderen waarin we een nieuwe zelfbedachte stad gaan bouwen van karton. Laat je fantasie spreken: Wat maakt een stad een stad? Wat gebeurd er in een stad? Wat kom je tegen in de stad? Wie woont er in de stad?

Lees meer...

woensdag 1 maart – OP REIS

workshop door Rachel/ Floating Kids. In deze workshop gaan jullie in groepjes je eigen animatie-filmpje maken! Je verzint zelf een verhaaltje en gaat dit navertellen en naspelen met zelfgemaakte papieren popjes in jullie eigen getekende en geplakte landschaps-collages.

Lees meer...

woensdag 8 maart – BUITENSTEBINNENLAND

interactief avonturentheater door de Landbouwers. Op een nog niet ontdekte plek, die aan het uiterste randje van de wereld ligt, kan het er wel eens heel anders aan toegaan dan bij ons… Het kan er ook heel anders in elkaar zitten ! Er bestaan oude verhalen van een ontdekkingsreiziger die op het goede spoor was

Lees meer...

woensdag 15 maart – RINKELBOM

workshop door Geert/ Stichting Kind en Instrument. Het is overmorgen Saint Patricksday. In Ierland vieren ze dan dat Patrick de slangen verjaagd had. Wij gaan zelf in het Vondelpark de laatste wintergeesten wegjagen! Maar eerst heb je een Rinkelbom nodig… Een Rinkelbom is een versierde stok met een knuffelbeest aan de top.

Lees meer...

woensdag 22 maart – KNUFFELS VAN MOL

theater door Vertellus. De dieren van het bos zijn boos. Want op een dag komen er houthakkers en machines met lange armen. Het bos moet weg, omdat er mensen willen wonen. Uil, vos en das en alle andere dieren moeten vluchten naar een bos verderop.

Lees meer...

woensdag 29 maart – REGENBOOGFEEST

disko met d.j Barbapapa Met de lente in de lucht slaan alle zuchten op de vlucht kiemen bloempjes heel verlegen in de zon en in de regen en staan die twee dan oog in oog… Dàn spant zich de regenboog!

Lees meer...

woensdag 5 april – Start Kidskunstlab WE BOUWEN EEN SPEELTUIN

workshopserie door Ed van Vliet en Caroline Lindo Ed is speeltuinbouwer. Hoe leuk is dat? Jullie kiezen en ontwerpen een speeltuin attractie en gaan aan de slag om hem te maken… Wat komt daarbij kijken?

Lees meer...

woensdag 5 april – KING AYISOBA

interactief concert door King Ayisoba en zijn band op tour. Bijzonder bezoek!! King Ayisoba en zijn band komen uit het noorden van Ghana, West Africa, daar spreken ze Frafra en ze zingen dus ook veel in het Frafra maar ook wel in het Engels. Hij speelt de kologo,

Lees meer...

woensdag 12 april – ACTIONPAINT

workshop door Ambrosius. Er zijn 20 witte schilderdoekjes in een kring. Er zijn allerlei kleuren verf. En dan AKTIE! Met een enorme kwast, een verfbommetje, druipflesjes en je eigen vingers maak je samen een groot en tegelijk zelf je eigen kleine kunstwerk!

Lees meer...

woensdag 19 april – POTJESMAN

peutertheater door Kajetan Uranitsch en Jasmin Hasler. Er is een man. Hij wandelt graag in zichzelf rond. Hij leeft in een huis vol potjes. Potjes om te ontdekken. Ieder potje is een wereld. Laat de buitenwereld maar buiten. Kom je ook naar binnen?

Lees meer...

woensdag 10 mei – ENERGIE LABORATORIUM

workshop door de Kinderpretcrew. Hoe maak je in samenwerking met de elementen (aarde, water, lucht en vuur) zelf energie? Vandaag kun je op verschillende manieren kennis maken met het opwekken van warmte-, bewegings- , magnetische en electrische energie…

Lees meer...

woensdag 17 mei – CIRCASE

door Jeroen Regtien. Heerlijk circus vanuit een koffer! Een intiem spektakel van jongleer- en muzikale creativiteit voor jong en oud. Komt dat zien! Komt dat horen ! Na afloop kun jij ook nog met circusspullen spelen. Bij mooi weer in de Binnenprettuin…

Lees meer...

woensdag 24 mei – VAN GRAAN TOT BROODJE

workshop door Reizend Broodje. Wieteke en Hans komen langs vandaag en nemen hun mobiele bakkerijtje mee! Die bakkerij heet Reizend Broodje en ze zetten hem in onze Binnenprettuin. Daar wordt de oven gestookt met hout. En samen met de bakkers gaan jullie vandaag ook je eigen broodje bakken!

Lees meer...

woensdag 31 mei – BINNENPRET KINDERKERMIS

eindfeest met Voetjes van de vloer. Om ons seizoen feestelijk af te sluiten, houden we een heuse Kinderkermis op het Binnenpretplein! Met oudhollandse spelletjes, zoals blikgooien, touwtje trekken, spijkerpoepen, flessen vissen, poffertjes bakken, schminken en suikerspinnen en nog meer spannends! En natuurlijk niet te vergeten; de fijne zweefmolen van Voetjes van de vloer!

Lees meer...