woensdag 3 februari – DE STRIPFABRIEK > uitverkocht! Je kunt op de wachtlijst

3 feb pag 3workshop door De Lichtbende. NB: Deze workshop is al uitverkocht, je kunt je nog wel inschrijven op de wachtlijst.

Lichtbende maakt mooie voorstellingen met toverlantaarns en hebben hun atelier achter de OCCII. Vandaag gaan ze samen met de kinderen een toverlantaarnfilm maken! Aan de hand van een spannend verhaal krijgt elk deelnemend kind een opdracht om een scène uit dat verhaal te verbeelden. Dat doen ze door figuren te knippen uit allerlei kleine materialen en dat op een plastic sheet te plakken. Alle scènes vormen samen een lange filmstrip die aan een kabelbaan gehangen wordt en al draaiend met hulp van een motor door 3 toverlantaarns geleid word. Deze toverlantaarnfilm wordt geprojecteerd op een groot scherm. De kinderen maken ook de filmgeluiden die erbij horen met allerlei voorwerpen en instrumenten.
We presenteren dit alles om 16:00 uur voor onszelf en voor anderen, ouders/begeleiders zijn welkom. Komt dat zien! Het Lichtbende-team maakt ook nog een videoverslag van het resultaat zodat iedereen later nog eens kan nagenieten!

14.30 -16.00 uur
toegang: 4,00 euro
stadspas: 3,00 euro
van 5 t/m 12 jaar als je kunt knippen!
max. 25 kinderen