woensdag 5 april – KING AYISOBA

king-band interactief concert door King Ayisoba en zijn band op tour.

Bijzonder bezoek!! King Ayisoba en zijn band komen uit het noorden van Ghana, West Africa, daar spreken ze Frafra en ze zingen dus ook veel in het Frafra maar ook wel in het Engels. Hij speelt de kologo, een intsrument gemaakt van een kalebas met een geitehuid er overheen gespannen, er is een stok doorgestoken en zo heeft hij er twee stukken waslijn op gespannen, het klinkt heel bijzonder, een beetje als een banjo, maar toch heel anders. Uit een oude shampoo fles heeft hij een stuk plastic geknipt en daarmee slaat hij op de snaren, zo maakt hij ritme en melodie tegelijk.
De jongens in zijn band zingen en dansen veel, net als King Ayisoba, maar ze spelen ook hele bijzondere instrumenten. Sule maakt een rimte met een grote holle calebas waar besjes inzitten, Adortanga blaast op een stuk holle tak, dat werkt als een toeter die ze in Ghana voor het jagen gebruiken. Jamaica spelt een Dundu, dat is een “talking drum”, en trommel waarmee kan praten, En Francis speelt de Djembe, dat is een stoere drum waar je heftige ritmes mee kan maken.
Geniet van de muziek en doe mee! Na afloop zijn er zoete en groente Ghanese snacks bij de bar! En leer Ghanees knikkeren met flessedopjes…

14.30 tot 16.00 uur
van 2 t/m 10 jaar + begeleider
toegang: 5,00
stadspas: 3,00

Save

Save

Save

Save

Save

Save