18 OKTOBER 2014 Amsterdam Centrum (route wordt nog bekend gemaakt)

Net zoals vorig jaar dansen we met ADEV weer dwars door de stad voor de underground. Wij claimen onze vrije ruimte juist in een week dat de dance-industrie bijna alle Amsterdamse binnenlocaties overneemt en exploiteert. Kom ook de straat op en dans mee op het alternatieve geluid van diverse sound systems uit de underground: Villa Friekens, Schijnheilig, Nimatek, Adm Amsterdam, Dutchacidfamily Daf (Ruigoord), Betoeterd, Bajes Dorp en Kalash & Nikov

*** adev181014

De Nederlandse dance scene is geboren in de underground. Op plekken die vrij waren van commercie en regelzucht. Die ruimte boden aan experiment zonder dat het winstgevend hoefde te zijn. Waar een nieuwe scene kon beginnen en door vrijwillige liefhebbers kon opbloeien.

Deze vruchtbare underground is in Amsterdam aan de afgrond beland. Oude vrijplaatsen schuiven op naar de mainstream en krijgen te maken met verstikkende regeltjes.

Ondertussen is er met de ontruiming van De Valreep weer een vrijplaats om zeep geholpen om plaats te maken voor een aangeharkt stuk Amsterdam. Dit terwijl er nog steeds veel vastgoed leegstaat en vastgoedeigenaren er rustig op los kunnen speculeren.

Het is hoog tijd dat de underground haar vruchtbare grond terugclaimt. Dat er weer ruimte komt voor een wildgroei aan nieuwe subculturen. Dat er een alternatief komt voor de monocultuur van gereguleerde broedplaatsen en commerciële clubs. Dat we niet zomaar gaan dansen, maar ergens vóór gaan dansen.

Daarom dansen wij juist tijdens ADE met ADEV dwars door de stad. Om de underground te vieren en te verbinden. Om mensen te inspireren tot zelforganisatie. Om te creëren in plaats van te consumeren.

***

ADEV is natuurlijk…
– BUITEN, dus zonder bekrompen deurbeleid en sfeerloze rookhokken.
– GRATIS, dus zonder wachtrijen voor betaalde garderobes en toiletten.
– VRIJ, dus zonder regeltjes voor wat jij mag meenemen om te dansen.

***

De route wordt nog bekend gemaakt.
Hou deze pagina en onze website in de gaten:
http://www.amsterdamdanstergensvoor.nl/