Bestuur Stichting OCCII zoekt nieuwe bestuursleden:

Podium in de groei zoekt bestuurders

Wie zijn wij?

Onafhankelijk Cultureel Centrum In It (OCCII) is ontstaan in 1992 in voormalig kraakpand de Binnenpret. Het gebouw waar vroeger paardentrams werden gestald werd toen verbouwd tot cultuurpodium en heeft zich vanaf die tijd langzaam maar zeker ontwikkeld tot een breed gewaardeerd podium voor livemuziek en kindertheater. De organisatie is in handen van 3 (betaalde) coördinatoren en een grote groep vrijwilligers. Het bestuur van OCCII bestaat op dit moment uit 5 leden, waarvan 1 binnenkort vertrekt. Wij zijn daarom op zoek naar versterking. De ambitie is om het bestuur te versterken voor de functie penningmeester.

Wie zoeken we?

We zoeken bestuursleden met affiniteit voor (muziek)cultuur en een Do It Yourself mentaliteit. Je weet wat veranderingsprocessen met zich meebrengen en wat er nodig is voor een organisatie in ontwikkeling.

Algemeen profiel:
Bestuursleden hebben bij voorkeur de volgende algemene kernmerken:
Bestuurlijke ervaring, zoals bij een (gesubsidieerde) non profit organisatie;
Affiniteit met( muziek)cultuur, en subcultuur.
Goede communicatieve en contactuele vaardigheden;
De flexibiliteit om zich buiten kantooruren voor de organisatie in te zetten en waar mogelijk ook binnen kantooruren;
Een stevige gesprekspartner op bestuurlijk niveau.

Specifiek profiel:
De volgende kennisvelden/aandachtsgebieden dienen voor zover mogelijk in het bestuur vertegenwoordigd te zijn:
Kunnen lezen en schrijven met cijfers, begrotingen en jaarrekeningen.
Gedegen kennis van financiën en financiële processen;
Kennis van personeelsaangelegenheden;
Het hebben van een bestuurlijk en lokaal netwerk, bij voorkeur kennis van de lokale politieke en bestuurlijke verhoudingen;
Kennis en ervaring met organisatievraagstukken, bij voorkeur ervaring met vrijwilligersorganisaties
Publiciteit en communicatie.
Juridische kennis, bij voorkeur op het gebied van bestuursrecht.
Kennis en visie op het gebied van subcultuur en underground.

Financieel overzicht

Voor nu zijn we op zoek naar iemand die verstand heeft van cijfers. Die weet hoe een begroting werkt, die snapt aan welke eisen een exploitatie opzet moet voldoen. Die voorstellen van de coordinatoren op financieel gebied kan beoordelen en waar nodig kan adviseren hoe het nog beter of slimmer kan. Iemand dus die zijn sporen op dit vlak heeft verdiend en die graag zijn of haar expertise en ervaring met ons wil delen. Ja, we hebben het over de penningmeester.

Hoe werken we

Het algemeen bestuur vergadert één keer per twee maanden. In de komende periode kan het gebeuren dat er extra vergaderingen worden ingelast vanwege het veranderingsproces. Wisselend vergaderen bestuursleden daarnaast mee met de algemene vrijwilligers vergadering die 1 keer per maand plaatsvindt. Alle vergaderingen zijn in principe in de avonduren. Bijvoorkeur op dinsdags van af 20:00 tot 22:00 uur. Als bestuurslid ben je een van de vrijwilligers. Er staat dus geen financiële vergoeding tegenover. Je zult het moeten doen met immateriële voldoening, gratis naar mooie concerten en een paar leuke uitjes.

Wie wil reageren

Zin om ons verder te helpen groeien?
Neem dan contact op met de voorzitter van het bestuur, Edwin de Jong. Via info@occii.org
Meer informatie over de organisatie vind je op onze website www.OCCII.org of je kan contact opnemen met de zakelijke coordinator Hilde Strijker op maandag donderdag of vrijdagen 020671777.
Je reactie kan je ook sturen naar admin@occii.org of per brief naar OCCII, o.v.v. sollicitatie bestuur, Amstelveenseweg 134, 1075 XL amsterdam