26 juni 2020, Luka Schuurman >> Mijn tweede stukje voor 3VOOR12 Noord-Holland staat online! Over de eerste post-lockdown OCCII-avond: ★ SOLD OUT ★ Zea & Oscar Jan Hoogland ★ Bhajan Bhoy ★ in de rustigste uitverkochte Occii ooit. En dat lag allerminst aan de muziek. Check het!

 

Een uitverkocht OCCII is nooit eerder zo intiem geweest als op 13 juni 2020. De concertzaal aan de Amstelveenseweg, of beter: de undergroundtempel van Amsterdam, kan normaal zo’n tweehonderdvijftig mensen kwijt maar moest het nu doen met drie sets van vijftien. Hoe gaat dat in zijn werk, in een zaal die principes als do-it-yourself en anarchisme al 27 jaar hoog in het vaandel heeft staan?

LiNK HELE ARTiKEL: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/noord-holland/artikelen/overzicht/Hatsjoe-/Hatsjoe—2.html

#hatsjoe
#nicherubriek
#occii
#Amsterdam

Joepie! We mochten weer naar een live-concert – met Occii Stu, Makkum Recs en Ajay Saggar: live-muziek voor en na de lockdown

 

Het laatste concert dat wij bezochten voordat in maart alle theaters,  bioscopen en venues dichtgingen was van het duo Zea & Oscar Jan Hoogland. Het eerste concert dat we bezochten nadat die instellingen weer mondjesmaat open zijn gegaan was van… het duo Zea & Oscar Jan Hoogland. In beide gevallen betrof het een middagoptreden voor een zeer select Amsterdams publiek, maar verder had het verschil niet groter kunnen zijn.

LiNK HELE ARTiKEL: http://www.polderlicht.com/uncategorized/live-muziek-voor-en-na-de-lockdown/

& Gert Verbeek was er ook bij en schreef het volgende op zijn blog: Zea & Oscar Jan Hoogland + Bhajan Bhoy (OCCII, 13 juni 2020)

Na afloop was het publiek snel buiten, want binnen bijkletsen en nadrinken is nog geen optie. Concertbezoek zal voorlopig onwennig blijven. We zijn er nog lang niet, maar het begin is gemaakt en dat stemt hoopvol.