A BALLADEER + EPIPHANY

Friday, Mar 18, 2016 | Doors open: 20:00 | €5

Een avond vol met inhoudsvolle, mooie muziek!

±20.30 Epiphany
±21.30 a balladeer

Marinus de Goederen, alias a balladeer, staat bekend om zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten. Zo zingt de singer-songwriter over presidentsvrouw Jackie Kennedy, pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. Zijn album Sorry, kid. (2010) is misschien wel zijn meest persoonlijke tot nu toe met intrigerende titels als ‘How I Hurt My Heels’, ‘Why Hitler Loved His Dog’ en ‘More Or Less The Sort Of Shit Ex-Lovers Get Restraining Orders For’.

De eerste a balladeer single ‘Swim With Sam’ is geïnspireerd door Held Van Beroep, een roman van Adriaan Jaeggi, en staat de laatste jaren steevast in de Top 2000. Het nummer is terug te vinden op debuutalbum Panama, met medewerkingen van Peter Slager (BLØF) en Robert Kirby (Nick Drake). De albums Where Are You, Bambi Woods? en Sorry, kid. verschenen behalve in Nederland ook in Amerika.

In het verleden verzorgde a balladeer de voorprogramma’s van Live, Keane, Saybia, Maria Mena, Gabriel Rios, Sarah Bettens (K’s Choice), Jay Brannan, Skik en BLØF. De band werd voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd en kreeg in 2007 door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Een jaar later werd a balladeer genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album. In december 2010 toerde De Goederen een maand met Dolf Jansen voor wie hij ook liedjes schrijft.

a balladeer zijn nieuwe album “a wolf at the door’ komt 11 Maart uit!

De dames Dianne Roskam en Nadine Dijkstra vormen het muzikale duo Epiphany!
Zij zingen samen hun zelfgeschreven nummers, en Nadine speelt daarbij ook gitaar.
Ze hebben elkaar leren kennen bij de studie CMV; een opleiding vol met creatieve en muzikale talenten!


A BALLADEER, EPIPHANY