Benjamin Herman’s Bughouse + support tba

Saturday, June 22, 2024   
Doors open: 20:00
Showtime: 20:30
Damage: 10,00

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes, punk, en jazz samenvoegt. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden”. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg  (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros)leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet.

Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punkmuziek eind jaren ‘70. “Toen ik begon met spelen, rond mijn negende, waren overal bandjes en ze persten zelf plaatjes en regelden zelf hun gigs. Dat heb ik altijd heel cool gevonden en motiveerde mij als tiener om zelf muziek te maken op mijn eigen voorwaarden.”

Benjamin Herman's Bughouse – The Rubber Room (live @TivoliVredenburg Utrecht)


Bookings

Payments can be made through iDeal / SEPA / PAYPAL / Credit Card

Tickets

Ticket: 10.00 Booking Fee: 0.50

€10,50

Registration Information

Booking Summary

1
x Benjamin Herman's Bughouse + support tba
€10,50
Total Price
€10,50