HEARTREST + MAYBE NOT + SWEET EMPIRE

Friday, Jul 05, 2019 | Doors open: 20:00 - 01:00 | €5
NO PRESALE, TICKETS AT THE DOOR, CAPACITY 250, CASH ONLY AT VENUE

Heartrest / Maybe Not / Sweet Empire
5 Juli een avond bomvol excentrieke geluiden, kinky noise en massieve gitaarriffs. Een samenwerking van jonge geluidstechnici en de vetste punk/rock bands uit de lokale scene zorgen voor een vet avondje uit. Laat ons de hoofdrolspelers voorstellen..

Heartrest:

Heartrest is dé nieuwe Utrechtse rockformatie, klaar om hun muziek recht je oorgat in te sturen. Hun missie: direct voelbare songs in een alternatief rock jasje. Neem doppen mee, want het volume gaat op standje 11. Scheurende gitaren en meerstemmige vocalen recht in je face.

Precies op het juiste moment maken de pompende drums plaats voor akoestische gitaren en gevoeligere zanglijntjes. Just the right amount of emo.

In april 2017 bracht zanger/gitarist Tijmen een solo EP uit. Voor de live uitvoering vroeg hij zijn buddy Tom om de drums voor zijn rekening te nemen. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze besloten als band door te gaan. Gitarist Dirk Jan en bassiste Manou werden erbij gehaald en vanaf 2018 is Heartrest druk met repeteren, schrijven en opnemen. In april 2019 won
Heartrest the Battle of the Bands in Holten én het open podium op Dijkrock Festival en dat smaakte naar meer! De komende maanden gaan ze zoveel mogelijk live spelen, komt dat vooral
zien! Also: meer opnames coming soon…

https://www.facebook.com/heartrestband
https://heartrest.bandcamp.com/

Maybe Not

Relatief nieuw binnen de scene is Maybe Not. Een kwartet uit Amsterdam die punchy, energieke en catchy punk rock spelen met een flinke invloed uit de 90’s skate punk en jaren 80 hardcore. Niemand weet echt hoe deze jonge gasten zijn begonnen, maar volgens de wetenschappers is het te herleiden naar de volgende vreemde ontwikkelingen…

Dave (zang/gitaar) groeide op op een klein eilandje in de South Pacific, zonder geschiedenis, taal of geschreven letteren. Alles werd mondeling doorverteld via de traditie van leideren en dans. Hij voelde daarom toen hij in Europa kwam de noodzaak zijn cultuur op een manier die hij snapt uit te leggen en zo is Maybe Not geboren.

Tiago (drums/backing vocals) is sinds kind als voorbestemd voor grootsheid. Op zijn 6de vond hij het “internet” uit. Enthousiast over zijn nieuwe ontwikkeling investeerde hij al zijn spaargeld in het promoten hiervan. Echter het “internet” kwam nooit echt van de grond, dus hij werd het lachentje van de gemeenschap. Nadat hij zijn dorp uitgejaagd werd zocht hij onderdak bij Maybe Not, die hem leerde te drummen en hem een veilig thuis bood.

Krisztina (bass/backing vocals) heeft haar plaats in Maybe Not gewonnen via een populaire TV show. Ze werd vierde bij Hungary’s Got Talent. Van oorsprong was zij een klassiek opera zangeres, maar Maybe Not hing haar een bas om de nek want tsja.. Iemand moest bassen!

Na een lange reeks onbetaalde biboliotheekboetes gaf een rechter Gido (gitaar/backing vocals) een lastige keuze: ga bij het leger of sluit je aan bij Maybe Not. Er waren geen leuke oorlogen om in mee te doen, dus koos hij maar voor Maybe Not.. Je moet toch iets!

https://www.facebook.com/maybenottheband/
https://soundcloud.com/maybenottheband

Sweet Empire

Sweet Empire is een politiek geladen punk rock band uit de Ijmond regio. De afgelopen 10 jaar schromen ze er niet voor hen maatschappijkritische wereldbeelden met ons te delen. Hun sound is agressief zoals de 80’s hardcore, maar melodisch en speels zoals de 90’s skatepunk. Die mix van elementen maakt het lastig ze in één hokje binnen de punk rock te plaatsen.

In de jaren dat de band bestaat hebben ze een 7”, 2 splits 7”s en 3 albums uitgebracht. Hen laatste album “A New Cycle” is op verschillende labels in Europa uitgebracht. Shield Recordings in the Benelux, Umlaut in de UK en Bad Wolf Records in Frankrijk. De band heeft over heel Europe getourd en podia gedeeld met o.a. Hot Water Music, La Dispute, Dead To Me, Swining Utters, The Flatliners, Obits, Pears en Iron Chic… om er maar een paar te noemen.

Daarnaast boekt de band onder de naam North Empire Bookings ook veel shows binnen de regio voor internationale acts (Joyce Manor, Down & Outs, Cigar, Apologies, I Have None). Kom deze steunpillaren van de lokale scene supporten, want live spelen ze barstensvol energie.

https://www.facebook.com/pg/sweetempiremusic/
http://sweetempire.nl

LINE UP :

Doors Open : 20 :00
Heartest : 21 :00 – 21 :45
Maybe Not : 22:00 – 22:45
Sweet Empire: 23:00 – 00:00
DJ and after drinks : 00:00 – 01:00

Verewacht een nacht barstensvol energie, agressie en een shitload aan moshen, leren jacks en hanenkam. Uiteraard brengen de bands merch mee, waar je hen kan supporten. Gave visuals en een vriendelijke prijsje voor zowel de tickets als de bar. Geen reden om dit te missen!

Official poster of the event 🙂 Big ups to Sofia Ara!!!


HEARTREST, MAYBE NOT, SWEET EMPIRE