Kinderpret presents: KING AYISOBA & BAND (gh)

Wednesday, Apr 5, 2017 | Doors open: 14:30 tot 16:00 | €5/€3 stadspas

english below…

interactief en educatief concert door King Ayisoba en zijn band op tour.

Bijzonder bezoek!! King Ayisoba en zijn band komen uit het noorden van Ghana, West Africa, daar spreken ze Frafra en ze zingen dus ook veel in het Frafra maar ook wel in het Engels. Hij speelt de kologo, een intsrument gemaakt van een kalebas met een geitehuid er overheen gespannen, er is een stok doorgestoken en zo heeft hij er twee stukken waslijn op gespannen, het klinkt heel bijzonder, een beetje als een banjo, maar toch heel anders. Uit een oude shampoo fles heeft hij een stuk plastic geknipt en daarmee slaat hij op de snaren, zo maakt hij ritme en melodie tegelijk.
De jongens in zijn band zingen en dansen veel, net als King Ayisoba, maar ze spelen ook hele bijzondere instrumenten. Sule maakt een ritme met een grote holle calebas waar besjes inzitten, Adortanga blaast op een stuk holle tak, dat werkt als een toeter die ze in Ghana voor het jagen gebruiken. Jamaica spelt een Dundu, dat is een “talking drum”, en trommel waarmee kan praten, En Francis speelt de Djembe, dat is een stoere drum waar je heftige ritmes mee kan maken.
Geniet van de muziek en doe mee!

14.30 tot 16.00 uur
van 2 t/m 10 jaar + begeleider
toegang: 5,00
stadspas: 3,00
RESERVEER OP kinderpret@ occii.org

Whahoe, we will soon have a special guest in Occii Kinderpret ! It is our kidsprogram at Occii, but for this occasion i like to invite aswell our friends the adult kids & african music lovers who would like to come over… One important thing: take care to make your reservation on kinderpret @ occii.org to be shure to get in… Or call 0206717778


KING AYISOBA