WY SHIKA + ALASKA POLLOCK + MAJOR RAY + VOODOO GHOST SNATCHER + CIRCE + DJ DAVYWA

Tuesday, May 19, 2015 | Doors open: 19:00 | €5

Brave Borsten (Remy de Boer, Jelte de Vries en Lisa Brammer presenteren hun nieuwste bands en muzikale projecten) -w/ WY SHIKA + ALASKA POLLOCK + MAJOR RAY + VOODOO GHOST SNATCHER + CIRCE + DJ DAVYWA

BRAVE BORSTEN Remy de Boer, Jelte de Vries en Lisa Brammer presenteren hun nieuwste bands en muzikale projecten. Niet alleen om het publiek voor zich te winnen, maar ook om de kundige doch strenge commissie van afgevaardigden van het Conservatorium van Amsterdam te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten. Van 70’s pop-rock tot tripop, van blues tot sushi, alles komt voorbij. Kom, luister en kijk wat vier jaar Conservatorium met een mens doet! BRAVE BORSTEN is een alles behalve brave avond, met frisse live-muziek en eventueel borsten.

-WY SHIKA-
wYsHiKaWyShIkAwYsHiKaWyShIkAwYsHiKaWyShIkAwYsHiKaWy
WyShIkAwYsHiKaWyShIkAwYsHiKaWyShIkAwYsHiKaWyShIkAwY
ワィシカワィシカワィシカワィシカワィシカワィシカワィシカワィシカ

-ALASKA POLLOCK-
ALASKA POLLOCK is elektronische, alternatieve pop met een vleugje blues. Door zijn gitaar-gedreven liedjes te combineren met elektronica, creëert Jelte de Vries een sonisch landschap dat zowel meeslepend als groovy is. Gebruikmakend van elementen uit de elektronische én akoestische werelden, spelen Rogier van Roosmalen, Olivier de Jong en Jelte met de live-feel van een band maar met de sound van een elektronische productie.

-MAJOR RAY-
Major Ray is het geesteskind van Remy de Boer. Als je de oren en ogen wilt strelen met kundig gesmede rockliedjes, met een pop-insteek, in een 70’s jasje, met ‘Vans’- schoeisel, zonder staande zanger, maar mét zingende drummer, met koortjes van een groovende band, dan houd je van Major Ray. Doordeweeks is hij Minor Ray, maar samen met Sergio Escoda op toetsen, Sebastiaan van Ravenhorst op gitaar en Wouter Verschoor op bas, staat hij op het podium als Major Ray. In het najaar van 2015 wordt de debuut EP gelanceerd.

-VOODOO GHOST SNATCHER-
Alternatieve rock met beukende gitaren, ronkende bas, sierlijke drums, spacey vocalen en songs die je bezweren. Offerrituelen spelen een centrale rol in het leven van het Snatcher-collectief. Er worden dagelijks grote hoeveelheden snaren, stokken en versterkers geofferd om popliedjes te doorboren en ze naar het hiernamaals te sturen om vervolgens weer terug te laten keren als volwaardig repertoire van Voodoo Ghost Snatcher. Met Megan De Klerk op zang, Remy de Boer op drums/zang, Bronco Kuijt op bas en Julien Graute op gitaar, stapt Voodoo Ghost Snatcher in mei de planken op.

-CIRCE-
“A Little Dragon flew from its nest across the Sky to the Spanish municipality Ferreira. And there he met a girl with legs that snapped like Twigs and went by the name FKA.”
CIRCE is een electronische band gevormd rondom zangeres Lisa Brammer. Met invloeden van FKA Twigs, Little Dragon, Grimes en Sky Ferreira ademt ze dansbare maar ook duistere nummers. CIRCE brengt haar liveset naar het publiek op 19 mei in de OCCII.

Brave Plaatjes:

-DAVYWA-
Als muziekliefhebber en muzikant gebruikt Davywa zijn muzikale kennis achter de draaitafels om een goede sfeer neer te zetten in elke zaal. In een nostalgische mix, genesteld in de funk, hiphop, soul en house, wisselen warme geluiden en strakke beats elkaar af. Dans mee met de DJ en laat je meevoeren met zowel bekende als onbekende geluiden.


ALASKA POLLOCK, CIRCE, DJ DAVYWA, MAJOR RAY, VOODOO GHOST SNATCHER, WY SHIKA