SWEET 57/60 D.I.Y. or DIE

This will happen in a few days, JULY 5 + 6 2024 @ OCCii, we are really excited about it!
Timeschedule for both days: first band at 20.00 hr sharp! last band will be finished by 00.00 hr. Earth Crust Displacement added to the friday line up. Unfortunately Citizens Patrol had to cancel due to medical reasons (heal soon Kenny!), but we’ll have a worthy replacement which we will announce on saturday.
Both nites are SOLD OUT! No tickets at the door.
So time now for a short introduction to the birthday boys, (g..gl…translate = your friend)

Jos Houtveen (60)

Ik weet niet goed wanneer ik Ronald voor het eerst ontmoet heb, weet wel dat het een hele tijd geleden is en dat hij sindsdien bijna alle concerten van Seein Red (en Lärm?) bijgewoond heeft en met meerdere tours en korte tripjes is meegeweest. Tijdens de eerste Japanse tour verzorgde hij de zang tijdens de toegift wanneer we een paar Lärm nummertjes speelden. Grootste verrassing was wellicht toen hij ineens opdook bij ABC No Rio in New York, tijdens onze tweede Amerikaanse tour. In de loop der jaren zijn we goede vrienden geworden en hebben allebei nog steeds een groot zwak voor DIY hardcorepunk. Regelen af en toe een showtje samen en mopperen over alle bands die voor het grote geld gaan. Ronald heeft een re-release gedaan van een aantal Lärm platen en de Seein Red jubileum ep. De split ep van Seein Red en Under Attack hebben we samen uitgebracht. We hebben allebei een aandeel in de SLAN lp.

Ergens eind 2023 kreeg ik het idee om een Sweet Sixty te organiseren en de aangewezen plek was OCCII, omdat dit in mijn ogen één van de weinige plekken in NL is waar DIY nog steeds hoog in het vaandel staat en ik daar altijd terecht kan wanneer ik een verzoek tot spelen krijg van een band. We hebben daar een aantal memorabele concerten mogen organiseren! Toen ik dit Ronald vertelde was hij enthousiast en wilde graag meedoen. Echter waren er al genoeg bands voor de zaterdag, dus waarom geen klein festival op 5 en 6 juli? En ziedaar, het Sweet 57/60 festivalletje is een feit. In totaal 10 bands voor 20 euro en alles volledig DIY!

Plannen voor de toekomst:
Op Autoreverse komt de tweede Burning Kross 12″ uit en WayBackWhen krijgt een exclusive van de aanstaande Seein Red 12″ en wie weet wat er nog meer in de pipeline zit.
Shows: Urban Waste door Ronald in augustus [helaas heeft UW de tour verplaatsts naar 2025!] / Hellschock door Jos in oktober!

Ronald Zwetsloot (57)

Vroeger heb ik Lärm wel eens zien spelen en later ook Seein Red. Voor hun tweede USA tour lag er een flyer in de Independent Outlet en tot mijn grote verbazing speelden zij in ABC no Rio op de dag dat ik aan zou komen in New York dus ging ik ze daar ook bekijken.
Vanaf die tijd hebben we vaker contact en ging ik ze als band wat meer volgen.

In 2002 ben ik Way Back When Records begonnen omdat mijn passie voor DIY hardcore bleef borrelen. In de eerste 10 jaar waren er ongeveer 3 releases per jaar, daarna een stuk minder snel achter elkaar en tegenwoordig vaak samen met bands en andere labels.

Net als Jos doe ik graag shows in de occii, dat voelt goed en de samenwerking is altijd prima.
Zo kwam het idee om een tweedaags festival ook snel tot uitwerking en hebben we er samen een aardige line up van gemaakt voor een betaalbare prijs, geheel in de DIY sprit!

Behalve de releases die Jos al noemde heb ik op dit moment niet heel veel plannen met het label. Ik zie wel wat er op mijn weg komt en hoop er binnenkort wel wat meer tijd in te kunnen gaan steken, ook in de distro.

Friday 5-7-2024 >> https://occii.org/events/sweet-57/
57 line up: SLAN (SE) + LÄRM + EARTH CRUST DISPLACEMENT (GER) + TENSE REACTION + AZIJNPISSER

Saturday 6-7-2024 >> https://occii.org/events/sweet-60/
60 line up: E-150 (ES) + SURPRiiSE BAND + ANTIDOTE + SEEIN RED + OUST

Jos (Left), Ronald (thumb up!), the van den Berg Brothers Paul & Olav (fists up!)

Jullie zijn nog niet van ons af 😆