DE KIFT – ‘Wee Mij’

Friday, November 20, 2015   
Doors open: 00:00
Showtime: 21:00
Damage: €10

Na meerdere te gekke optredens eerder in de OCCII komen de fantastische fanfarepunkers van De Kift terug! Het belooft een gegarandeerd treurige aangelegenheid te worden: De Kift speelt zijn droevigste liedjes in intieme setting, bij voorkeur op een droevige locatie. Dat belooft tranen in uw bier, Russische melancholie en kameraadschappelijk meebrullen: ‘Wee mij!’

Hoewel De Kift toch vooral bekendstaat om de energieke optredens, met veel muzikanten op het podium en een sterke blazerssectie, zijn er een heleboel droevige liedjes van De Kift te noemen. Sinds het tweede album Krankenhaus (1993) stelt de band zijn liedteksten samen uit zorgvuldig geselecteerde fragmenten uit de wereldliteratuur. Hiervoor worden onder meer teksten van auteurs als Jan Arends, Venedikt Jerofejev, Boris Ryzji, Wolfgang Borger en Anna Achmatova gebruikt. Dit levert voldoende droefenis en tragedie op voor een avondvullend programma.

De Kift – Wee Mij

De gasten is het droef te moe,
’t Karafkristal staat overbodig.
Hun is het droef, jij zelf bent droef,
en droefst van al de ongenode.

uit: De Dis – van het album 7

de kift

“De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

– Bert Wagendorp (Volkskrant)

De Kift werd in 1988 opgericht door Ferry Heijne en Wim ter Weele. In 2013 vierde de band zijn 25-jarig bestaan met een jubileumtour (o.a. in de OCCII), archiefalbum en -dvd en Het De Kift Festival in Paradiso. De Kift ontving in 2001 de Zilveren Harp als aanmoedigingsprijs en in 2012 de Zilveren Krekel voor de theatervoorstelling Kees de Jongen.
De Kift was in het afgelopen winter wekelijks te zien en horen in de leader van het televisieprogramma De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk en binnenkort start de tiendelige documentaireserie De Strijd, met muziek van De Kift op NPO2.

Beguine – De Kift

http://dekift.nl/


Bookings are closed for this event. 50 tickets will be sold at the door