Presentation “Fake-Art-Id Magazine/CD compilation.” -w/ ZEA + HARRY MERRY + TERRIE EX & ROMEO MAYOR + DUIVIS + JELLE BUMA + RADBOUD MENS + BLACK ELEKI + THE OUTSKIRTS + STINKSISTERS + Djs Ajay & Fake Ego (aka Wim Van de Herik )

Saturday, January 10, 2015   
Doors open: 00:00
Showtime: 20:00
Damage: €6

Is FAKE R ID

een logische voortzetting van ‘t in 2002 geruisloos gestorven Fake magazine?

Ja en nee, er staan nu twee stuurmannen aan t roer: Wim van de Herik en Leo van de Velde: zijn 2 noeste vijftigers die geenszins afgestompt achter hun begonias zijn gaan zitten, integendeel, al gaat de vergelijking met Fake magazine niet echt op. Centraal staat een compilatie-cd die volstaat met kwaliteitstracks van muziekpioniers als Jelle Buma(v/h Mercy Giants, Solbakken, Deinum), King Champion Sounds( met oa Ajay en GW Sok in de gelederen) Radboud Mens (noise en minimal gaan bij hem hand in hand), Chay & Orang Goreng(v/h Suicidal Birds/Pony Pack), Zea ( kennen we ook als Arnold van The Ex) Lukas Simonis(legendarische Rotterdammer bekend van zijn activiteiten met bands als Dull Schicksal, AA Kismet, Lianna Flu Winks en Coolhaven, en daarnaast ook een veel gevraagd inprovisatie muzikant) and the list goes on and on. In t magazine zelf staan lezenswaardige interviews met de acts die op de cd staan, verder is er ruimte gereserveerd voor poezie, art, en film. En ook de broodnodige platenrecensies ontbreken niet op t appel.

live :

DieDordrechter Schule:

The Outskirts: duo dat met bas, gitaar en drummachine Big Black dunnetjes over proberen te doen, maar daar genoeg eigens aan toe weten te voegen. Instrumentale gitaartrash zonder ego trippende zanger die de boel in de fik dreigt te steken.

Black Eleki: met Outskirts gitarist Romeo, een drummer en iemand die de kale op bands als Slint of Blind Idiot God gebaseerde sound overspoeld met hoekige noise escapades.

Radboud Mens: Amsterdamse Rotterdammer opgegroeid tussen de platenbakken van Staalplaat. Een winkel/label dat genres als industrial en dark ambient koesterde maar te gelijk ook naar vernieuwende muziekjes uitkeek. Zo ook Radboud, die vanuit de noise-hoek de duistere techno-poel indook om vervolgens met breakcore en drill n bass weer enigszins richting dansvloer te gaan. Ook op minimal techno-gebied staat hij zn mannetje.

Jelle Buma: Is hij de missing link tussen Keith Leblanc en Ginger Baker? Oordeel zelf bij het kijken en luisteren. Voorheen actief achter de drumkit bij indie bands als Deinum, Solbakken en Mercy Giants, tapt hij nu uit een geheel ander vaatje. Inventief, ritmisch drumwerk ondersteund met wat randapparatuur zorgen voor een weldadige vorm van dubstep, triphop en weet ik wat nog meer. Shackleton, Burial of Bonobo keken bewonderend toe.

Surprise optreden van Terrie Ex die een gitaarduel zal aangaan met Outskirts- en Black Eleke gitarist Romeo Mayor

ZEA: Uitleg misschien overbodig. Arnold is op zijn laatste plaat The swiming city wat rustiger geworden, hij moet natuurlijk ook een hoop energie vrij maken voor zn andere “ding”. Ik heb het hierover The Ex.
Maar ook t rustige weet hij perfect te vertalen in gloedvolle songs en ook zijn moedertaal wordt aangedaan.

DUIVIS:
Drummer met effecten; file under Burial, Squarepusher, ‘n soort Grime meets Dubstep…

Harry Merry: buitenbeentje maar bovenal special guest: Harry Merry, t schijnt de enige Rotterdammer te zijn waar Amsterdammers warm voor lopen, dus reserveren is geen luxe. Harry blijft nog steeds de Pietje Bel van de alternatieve schlagerwereld voor zo ver die bestaat. Quintron en Dr John zijn nooit ver weg..

Dj’s: Ajay en DJ Fake Ego (aka Wim Van de Herik )

wat links dan nog: Facebook site van t magazine is nog under construction, meer info: wvdherik@probiblio.nl

Zea: www.zea.dds.nl
Jelle Buma: www.jellebuma.com
Harry Merry: www.harrymerry.com
Logosamphia: www.logosamphia.bandcamp.com
The Outskirts/Black Eleki: theoutskirtsmusic@gmailcom
Radboud Mens: www.radboudmens.com
Stinksisters: www.stinksisters.com/

Ook is er info te vinden op de diverse facebook sites