SPACE LIGHTNING + ROY LEUNEN

Friday, April 30, 2021   
ONLiNE EVENT!!!
Doors open: 21:00
Showtime: 21:00 - 22:00
Damage: Free Stream

Benefietavond HVO Querido: Break the Stigma

Vanuit de studie Social Work hebben wij (Yaïr en Joris) onderzoek gedaan naar stigma rondom dak- en thuisloosheid. Na veel gesprekken met dak- en thuislozen en interviews met hulpverleners werd duidelijk dat er een sterk stigma met betrekking tot deze groep aanwezig is. Dit stigma heerst niet alleen bij de gewone burger, maar ook bij hulpverleners die deze groep zouden moeten helpen. Denk bijvoorbeeld aan psychiatrische instellingen die weigeren hulp te bieden aan daklozen vanwege de gedachten dat ze niet meer te behandelen zijn. Verder wordt er ook door werkgevers gestigmatiseerd die (ex)daklozen niet aannemen, omdat ze niet vertrouwen in de betrouwbaarheid van de werknemer. Kortom dit stigma richt op meerdere vlakken veel schade aan bij (ex)dak- en thuislozen en zorgt ervoor dat de weg naar re-integratie veel moeilijker is. Wij willen met dit evenement een stap zetten in het doorbreken van het heersende stigma en geld ophalen voor HVO Querido.

De band die deze avond zal spelen is van de muziekschool van HVO Querido. Alle donaties die naar OCCII gaan waarbij de zin ‘Break the stigma’ vermeld wordt bij ‘message’ gaan dan ook naar HVO Querido Amsterdam. Let op het toevoegen van een bericht kan alleen bij Ideal betalingen. Als je een betaling via paypal of creditcard doet stuur dan een mail met je naam en donatie hoeveelheid naar occii@occii.org.

De band Space Lightning is een enthousiaste, veelkoppige en kleurrijke muziekband die staat voor swingen, voor dansen en voor bewegen. Kortom voor gezellige levendigheid. Een deel van de leden van de band zijn vroeger dak of thuisloos geweest.

Roy Leunen, ambassadeur van Samen Sterk Zonder Stigma komt als gastspreker iets vertellen over zijn eigen ervaring met Stigma en thuisloosheid.