ZEA + SONG LUA TRiO (VIE) + MARY OLIVER (ICP Orkest) + DINA + Kathleen Van Leeuwaarde (SUR/NL)

Sunday, November 21, 2021   
OCCII ON TOUR!
Doors open: 15:30
Showtime: 16:00 - 19:00
Damage: €10

ZEA – new FRISIAN album – ‘Witst noch dat d’r neat wie’ – release concert at de Willem de Zwijgerkerk – ism OCCII.

w/  Song Lua Trio (Vietnam) + special guest: Kathleen van Leeuwaarde (NL/Suriname), DINA, Mary Oliver (ICP Orchestra), Ineke Duivenvoorde (Howrah/The Avonden), Harald Austbo (cello).

Quinie (Scotland) <<CANCELED>>

Zea is het solo-project van de Friese Amsterdammer, Arnold de Boer (Makkum, 1974). In meer dan twintig jaar speelde Zea in veertig landen verdeeld over zes continenten. Bijzonder is dat waar hij ook komt, De Boer veelal in het Fries zingt. In 2017 bracht De Boer, in samenwerking met het Nederlandse Subroutine label, een Fries album, ‘Moarn gean ik dea’, uit waarmee hij een heel nieuw publiek bereikte, maar niet alleen in Friesland. Tot in Bulgarije werd zijn bijzondere plaat opgepikt en aldaar deed Zea een optreden en interview over zijn Friese liedjes op de nationale radio.

Nu, drie jaar later, werkt hij aan de opvolger, getiteld ‘Wist noch dat d’r neat wie’. De Friese liedjes van Zea zijn persoonlijk, intiem en direct, de teksten poëtisch. De Boer schrijft zijn eigen teksten en werkt ook met teksten en gedichten van andere schrijvers, dichters en zangers. Voor zijn nieuwe album gebruikt Zea onder andere gedichten van Bert Schierbeek, Hans Faverey en Benjamin Mays.

Zea – Gean net by my wei

Taken from the forthcoming Zea album “Witst noch dat d’r neat wie”, out on November 19 (Makkum Records/Subroutine – MR33/SR119).
click here for new song >> https://zea.hearnow.com/gean-net-by-my-wei

William the Silent Church (Willem de Zwijgerkerk)
Olympiaweg 14
1076 VX, Amsterdam Zuid (Stadion Buurt)


https://www.willemdezwijgerkerk.nl/


Bookings are closed for this event. 50 tickets will be sold at the door